Jayden Oosterwolde heeft vanmiddag zijn handtekening gezet onder een contract bij de FC Twente/Heracles Academie. De 19-jarige verdediger speelt sinds 2012 in de Voetbalacademie en zal komend seizoen deel uit gaan maken van de selectie van FC Twente/Heracles Academie Onder 21.

Jayden Oosterwolde maakte in de D-jeugd de overstap van het Zwolse Z.A.C. naar de FC Twente Voetbalacademie. “Ik ben heel blij met dit contract. Ik heb al die jaren met een trots gevoel voor de Voetbalacademie gespeeld en kijk uit naar het nieuwe seizoen. Begin van het seizoen heb ik met de selectie van FC Twente meegetraind en ook minuten mogen maken in twee oefenduels. Door een knieblessure ben ik er een tijdje uit geweest. Dat was een tegenslag, ook omdat ik dicht tegen het eerste aan zat. Ik ben er goed uitgekomen en nu weer fit. Ik heb er zin in dat het straks weer gaat beginnen en we weer ‘normaal’ kunnen trainen zodat ik me kan laten zien. Mijn eerste doel nu is om mijn debuut in de Eredivisie te maken.”

Rob Boudrie, Manager Opleiding: “Jayden heeft dit contract meer dan verdiend, hij heeft er afgelopen jaren keihard voor gewerkt. In de voorbereiding op vorig seizoen heeft Jayden meerdere malen bij de selectie gezeten en zich daar ook prima laten zien. De blessure die hij kreeg was daarom extra zuur, maar het is goed dat hij terug is.”

Dominique Scholten, Manager Academie: “Nadat afgelopen maand acht talentvolle spelers, die deel uit gaan maken van de Onder 21-selectie, tekenden, heeft ook Jayden een contract getekend. Een goede ontwikkeling en compliment voor de Academie dat al deze spelers behouden zijn gebleven voor de jeugdopleiding. Hopelijk kan Jayden, net als nog vele andere regionale talenten, de volgende stap maken en zien we hen snel terug in de eerste selecties van FC Twente en Heracles.”