Heracles Almelo zal de komende vier weken nog doortrainen. Tijdens die periode traint een aantal jeugdspelers mee met de selectie van trainer Frank Wormuth. De eerste twee weken maken verdediger Luca Everink, middenvelder Rohat Agca en aanvaller Thijs van Leeuwen hun opwachting op Erve Asito. In het tweede blok van twee weken trainen de verdedigers Mees Hilgers en Jayden Oosterwolde mee.
 
Technisch directeur Tim Gilissen legt uit: “Dit is in dubbel opzicht een mooie kans. Deze spelers kunnen kennis maken met onze club en wij kunnen hen van dichtbij leren kennen. Overigens zegt dit nog niets over wie er eventueel mee gaat trainen tijdens de voorbereiding. Dat gaan we later bepalen, in overleg met FC Twente, zoals ook deze stage tot stand is gekomen in gezamenlijk overleg. En als het gaat om definitief doorstromen; deze keuze is uiteindelijk altijd aan de speler zelf.”
 
Dominique Scholten, Manager FC Twente/Heracles Academie: “Dit zou je kunnen zien als het eerste gevolg van de gezamenlijke opleiding, die op 1 juli officieel de nieuwe fase in gaat. Het grote voordeel voor jonge talenten is dat ze bij beide clubs kansen krijgen om door te stromen naar het eerste elftal. Dit is daar een voorbeeld van en daarnaast ook een positief signaal voor het perspectief van alle spelers in de Academie.”