Mark Looms (39) Kevin Swarthoff (27) gaan komend seizoen als trainer aan de slag bij de FC Twente / Heracles Academie. Looms wordt trainer van Onder 15 en Swarthoff keeperstrainer van de onderbouw. Daarmee is de invulling van de trainers van de Academie voor komend seizoen rond.

Mark Looms was afgelopen twee seizoenen trainer van Jong PEC Zwolle, en was vier jaar daarvoor als trainer werkzaam in de jeugdopleiding van de Zwolse club. Looms was eerder trainer bij HSC ’21 en Luctor et Emergo. Als voetballer speelde Looms in de jeugdopleiding van FC Twente en Heracles Almelo en was hij van 2000 tot 2014 actief in het betaald voetbal, twaalf seizoenen voor Heracles Almelo en twee jaar voor NAC Breda. Looms speelde meer dan 300 competitiewedstrijden.

Mark Looms wordt trainer van Onder 15

Kevin Swarthoff speelde als keeper in de jeugdopleiding van Vitesse/AGOVV en voor Columbia en AZSV. Swarthoff was als trainer actief bij de Gelderse keepersschool en afgelopen periode als keeperstrainer werkzaam in de jeugdopleiding van De Graafschap.

Kevin Swarthoff wordt keeperstrainer van de onderbouw

Dominique Scholten, Manager Academie: “Wij zijn blij dat we met de komst van Kevin en Mark de trainersstaf voor het seizoen 2020-2021 compleet hebben. Kevin heeft ondanks zijn jonge leeftijd al behoorlijk wat ervaring in het vak. Hij gaat veel energie brengen, eisen stellen, maar kan zich ook in de jonge talenten verplaatsen. Samen met Michel Veurink gaan hij onze keepers naar een hoger niveau brengen. Ook Mark heeft veel ervaring in het voetbal vak. Zowel als professioneel voetballer en als jeugdtrainer. Mark is iemand die de regio goed kent, zichzelf verder wil ontwikkelen en daarbij graag zijn steentje wil bijdragen aan de ontwikkeling van jonge mensen.”

Zoals bekend gaan FC Twente en Heracles Almelo vanaf volgend seizoen op gelijkwaardige basis samenwerken in de Voetbalacademie.

Eerder werd bekend dat Onder 21 komend seizoen onder leiding staat van trainer Job ten Thije. Jeffrey de Visscher wordt volgend seizoen verantwoordelijk voor het nieuw op te richten O18 en Nicky Kuiper blijft trainer van O16. Olivier Amelink gaat aan de slag met Onder 14 en Daan Jalving en Thomas Tijhuis worden trainer van respectievelijk O13 en O12. Ook zij waren afgelopen seizoen al actief voor de jeugdopleiding. Ellery Cairo (Fysiek Trainer) en Michel Veurink (Keeperstrainer) zijn ook komend seizoen verbonden aan de Academie.