Deze periode laten we sponsoren aan het woord over de invloeden van de coronacrisis op het persoonlijke en zakelijke leven. Hierdoor blijven we met elkaar in verbinding en kunnen we anderen in deze moeilijke tijd steunen en helpen. Samen zijn we sterker.

Aan de telefoon hangt Rozemarijn van Merksteijn, eigenaresse en coach bij Bee Charged en sinds kort ook mede-eigenaar van Safety|plexi: “Met Bee Charged begeleid ik mensen in hun professionele ontwikkeling en bied ik een mentale oplossing om met passie en energie (weer) aan het werk te gaan. Met Safety|plexi bieden we in de tijd van het coronavirus de fysieke oplossing om veilig te kunnen werken.”

Hoe kijk je persoonlijk naar de coronacrisis?

“Ik probeer in contact te blijven met de mensen die ik normaal gesproken ook spreek. Het is in deze tijd belangrijk om elkaar te blijven vinden. Vaak is het toch ‘uit het oog, uit het hart’, daar moet je voor uitkijken in deze tijd. Mijn man is zes dagen in de week aan het werk en ik zat vanaf het begin van de coronacrisis thuis met ons dochtertje. Zoals bij zovelen was er even geen oppas. De afgelopen zes weken heb ik enorm genoten van onze kleine meid. Nu de kinderdagopvang weer is geopend heb ik twee dagen in de week de handen vrij om weer aan het werk te gaan, daar geniet ik ook enorm van.”

Wat betekent de coronacrisis voor jouw business?

“Omdat ik de afgelopen periode fulltime moeder ben geweest, heb ik niet kunnen werken. Een coachingsgesprek vraagt volledige aandacht. Dat was dus niet mogelijk, ook niet online. Met Bee Charged heb ik dus zes weken stilgestaan. Nu de maatregelen wat versoepeld zijn, ga ik vanaf juni weer NLP training geven. Voorheen deed ik dat vanuit een skybox bij Heracles Almelo, maar nu heb ik een eigen locatie in Enschede die ik ook verhuur aan andere coaches. Ook word ik gevonden voor online teamtrainingen. De aanvragen druppelen gelukkig weer binnen. Je merkt dat mensen juist nu op zoek gaan naar mogelijkheden om zichzelf persoonlijk te ontwikkelen.”

Wat doe je om deze tijd zo goed mogelijk door te komen?

“Onlangs zijn de basisscholen weer geopend en sprak ik een bevriende lerares. Zij vertelde me dat ze de nabijheid van haar leerlingen wilde blijven voelen, wat natuurlijk heel lastig is in een anderhalve meter-samenleving. Samen hebben we het bedrijf Safety|plexi opgericht en leveren we spatschermen aan scholen. In twee weken tijd hebben we dit verder uitgebreid naar bedrijven en horeca, zodat ook zij weer veilig aan het werk kunnen. Door middel van Safety|plexi en looproutes kunnen horecaondernemers meer gasten kwijt op hun terras. Het is wat onwennig om door schermen heen te praten, maar bedrijven zullen wel moeten om hun omzet te blijven draaien. Door deze oplossing kunnen mensen weer veilig aan het werk.”

Hoe kan het netwerk van Heracles Almelo jou helpen?

“Het netwerk van Heracles Almelo moet weten dat wij er zijn. Ik hoor van veel mensen dat ze het lastig vinden om in deze tijd productief te blijven en passie en energie uit hun werk te halen. Veel werknemers weten niet meer wat ze moeten doen en hebben minder contact met hun werkgever. Het thuiswerken brengt weer totaal nieuwe uitdagingen met zich mee. Bee Charged biedt online en offline ondersteuning en kan hierin begeleiden. Daarnaast biedt Safety|plexi de fysieke oplossing om weer aan het werk te kunnen.”

“Mensen gaan juist nu op zoek naar mogelijkheden om zichzelf persoonlijk te ontwikkelen”.

Rozemarijn van Merksteijn