Gewapend met handschoenen, grijpers en vuilniszakken ruimden woensdag 20 mei 2020 schoonmaakkrachten van Asito en spelers van Heracles Almelo zwerfafval op tijdens de eerste Asito Cleanup Day. Tijdens de actie werden maar liefst vijftig grote vuilniszakken zwerfafval verzameld in een straal van één kilometer rondom het nieuwe hoofdkantoor van Asito aan het Van Riemsdijkplein en het stadion Erve Asito van Heracles Almelo.

eSporter Bryan Hessing en spelers Robin Pröpper, Silvester van der Water en Koen Bucker hielpen de schoonmaakkrachten een handje. Pröpper: “Asito zet zich als hoofdsponsor altijd in voor onze club, ook in deze crisis, dus ik doe graag wat terug. En dat ik daarbij ook de stad Almelo kan helpen, is alleen maar mooi!”

Ook Remko Stolk, commercieel directeur bij Asito, liep met een ploeg mee: “We zijn erg trots op dit initiatief. Op deze manier houden we de groep schoonmaakmedewerkers die momenteel thuis zit door een tijdelijke sluiting van hun panden, toch met onze organisatie verbonden.” Asito en Heracles Almelo zijn voornemens vaker een dergelijke actie te organiseren voor de stad.

Tijdens de opruimactie werd er natuurlijk rekening gehouden met de RIVM-richtlijnen.