Mees Hilgers, Luca Everink, Thijs van Leeuwen, Simon Seppenwoolde en Casper Staring hebben vrijdagmiddag hun contract getekend bij de FC Twente/Heracles Academie. Spelers die vanaf de jongste jeugd bij de Voetbalacademie kwamen, de hele jeugdopleiding hebben doorlopen en komend seizoen deel gaan uitmaken van de Onder 21-selectie van de Academie. Onlangs tekenden Rohat Agca, Giovarny Sluiter en Daan Rots reeds hun contract.

Mees Hilgers, Luca Everink, Thijs van Leeuwen, Simon Seppenwoolde en Casper Staring hebben vrijdagmiddag hun contract getekend bij de FC Twente/Heracles Academie.

Thijs van Leeuwen

Thijs van Leeuwen (18) komt vanaf zijn negende jaar uit voor de Academie en speelde daarvoor bij vv Heerde. Afgelopen zomer maakte de jonge middenvelder de voorbereiding op het seizoen met het eerste elftal al mee. “Ik merk dat het steeds dichterbij komt”, vertelt hij. “De kansen die ik krijg wil ik pakken en dan mijn plek hopelijk verdienen. Ik speel al jaren samen met deze jongens die vandaag ook hebben getekend en het is mooi dat we komend seizoen samen die nieuwe stap gaan maken.”

Luca Everink

Luca Everink (19) maakte op 11-jarige leeftijd de overstap van DSC uit Diepenveen naar de Voetbalacademie. “Een heel bijzonder moment om je eerste contract te mogen tekenen, een mooie beloning”, vertelt de rechtsback, die afgelopen januari deel uitmaakte van de eerste selectie en meeging op trainingskamp naar Spanje. “Dat gaf mij vertrouwen en mooie kans om mezelf te laten zien. Ik wil nu zo snel mogelijk de volgende stap zetten en laten zien dat ik het waard ben. Vanaf nu alleen nog maar naar boven kijken.

Simon Seppenwoolde

Zeven seizoenen geleden maakte Simon Seppenwoolde (18) de overstap van Excelsior ’31 naar de Voetbalacademie. “Het komt nu heel dichtbij”, vertelt de spits. “Ik vind het een hele eer om een contract te mogen tekenen bij de club en dat motiveert mij alleen nog maar meer om die volgende stap te zetten. Afgelopen seizoen heb ik als speler van Onder 19 ook al mijn wedstrijden gespeeld bij Jong FC Twente en komend seizoen is mijn doel om aan te kloppen bij de eerste selectie.”

Mees Hilgers

Mees Hilgers (19) maakte in 2011 de overstap van Sparta Nijkerk naar de Voetbalacademie. De centrale verdediger verlengde vrijdagmiddag zijn contract. “Vanaf mijn zestiende jaar heb ik zo’n vijftig duels voor Onder 19 gespeeld en al flink wat duels voor Jong FC Twente. Ik hoop dit jaar een definitieve stap omhoog te maken en mooie successen met de club te behalen. Net zulke mooie successen als toen ik bijna tien jaar geleden bij FC Twente kwam.”

Casper Staring

Casper Staring (19), afkomstig uit Barneveld, kwam zes seizoenen geleden naar de Voetbalacademie. De speler, die in de verdediging en op het middenveld kan spelen, doorliep samen met de andere jongens de jeugdopleiding. “We zijn samen opgegroeid bij de club en hebben altijd een leuke groep bij elkaar gehad, een goede lichting met spelers. Dat we nu samen tekenen vind ik mooi. Komend seizoen wil ik zo goed mogelijk aansluiten bij de eerste selectie, ik kijk er naar uit.”

“Hopelijk kunnen we deze jongens, net als de andere talenten, komend seizoen al de volgende stap maken en zien we hen terug in de eerste selecties van FC Twente en Heracles Almelo”

Dominique Scholten, Manager Academie

Rob Boudrie, Manager Opleiding: “Nadat Daan Rots, Rohat Agca en Giovarny Sluiter afgelopen weken al hun contract tekenden, sluiten ook deze jongens komend seizoen aan bij de Onder 21-selectie. We zijn blij dat we deze jongens hebben kunnen binden. Het is nu aan hen om de stap te zetten naar het eerste elftal. Daar zullen wij ze bij helpen, en is het is aan hen om hun ambitie waar te maken.”

Dominique Scholten, Manager Academie: “Een compliment aan de spelers en voor de Academie dat ook deze talentvolle spelers een contract hebben getekend. Hopelijk kunnen we deze jongens, net als de andere talenten, komend seizoen al de volgende stap maken en zien we hen terug in de eerste selecties van FC Twente en Heracles Almelo.”