Spelers, staf en directie van Heracles Almelo steunen de club door zich te committeren aan een maatregelenpakket in lijn met het akkoord dat de sociale partners (FBO, VVCS, ProProf en CBV) in het betaald voetbal met elkaar hebben afgesproken. Binnen dit pakket zijn afspraken gemaakt over onder meer het inleveren van salaris en het afzien van premies en bonussen.

Spelers, staf en directie steunen met het commitment de club in een tijd waarin de financiële gevolgen van de coronacrisis voelbaar zijn. Afgelopen maandag is het kantoorpersoneel ingelicht over de maatregelen. Komende week worden met hen gesprekken gevoerd waarbij onder andere gesproken wordt over het inleveren van salaris.

Toewijding

“We zitten in een fase die vraagt om toewijding van iedereen die de club een warm hart toedraagt”, vertelt algemeen directeur Rob Toussaint. “Ondanks de vervelende boodschap is de bereidwilligheid bij de spelers en staf gelukkig groot. Zij denken in het belang van de club. Uiteraard dragen ook wij als directie bij door in te leveren. Gesprekken met ons kantoorpersoneel worden komende week opgestart. Dat is pijnlijk, maar we moeten denken aan het grote belang: Heracles Almelo.” De maatregelen zijn van kracht zo lang wedstrijden zonder publiek worden gespeeld.

“Er zijn nog veel onzekerheden”, vertelt Toussaint over de huidige situatie. Hij verwacht komend seizoen financieel gezien een flinke terugval. “We teren behoorlijk in op onze liquide middelen. Daarnaast houden we op dit moment rekening met een teruggang van twintig tot veertig procent in onze begroting. We moeten alle zeilen bijzetten en zullen met iedereen die betrokken is bij de club vechten voor Heracles Almelo.”

Positief

Positief is de enorme betrokkenheid van supporters en sponsoren. Toussaint: “We zijn dinsdag gestart met de verkoop van onze seizoenkaarten. Dat op de eerste dag al duizend seizoenkaarthouders hun kaart hebben verlengd is geweldig. Een ongekend aantal, waar we hartstikke trots op zijn. Via deze weg wil ik namens de voltallige organisatie iedereen ontzettend bedanken voor hun steun. Natuurlijk hopen we dat nog meer Heraclieden ondanks alle onzekerheden het voorbeeld van velen volgen en ook hun seizoenkaart verlengen. We kunnen niet wachten elkaar weer te zien op Erve Asito.”

Naast de steun van de supporters, hebben ook meerdere sponsoren al aangegeven onvoorwaardelijk achter de club te blijven staan, in navolging van hoofdsponsor Asito. Toussaint: “Dat is een heel mooi gebaar. Ook zien we bijvoorbeeld sponsoren die zich verenigen om juist nu Heracles Almelo te blijven steunen. Dat soort initiatieven zijn hartverwarmend en geven ons samen met de support van onze supporters hoop en vertrouwen richting de toekomst.”