Rohat Agca en Giovarny Sluiter hebben woensdagmiddag hun contract getekend bij de FC Twente/Heracles Academie. Spelers die vanaf de jongste jeugd bij de Academie kwamen, de hele jeugdopleiding hebben doorlopen en komend seizoen deel gaan uitmaken van de Onder 21-selectie, het hoogste team van de Academie.

Rohat Agca

Rohat Agca maakte acht jaar geleden de overstap van Oranje Nassau uit Almelo naar de Academie. De 18-jarige middenvelder speelde afgelopen seizoen met Onder 19 in de Eredivisie. “Dit contract is een mooie beloning, ik heb er lang op gewacht”, vertelt Agca. “Ik heb altijd een leuke tijd in de Academie gehad en ik kijk er naar uit om er een mooi vervolg aan te geven bij Onder 21. Dit seizoen heb ik al ook vaker met het eerste team op het veld gestaan en richting het nieuwe seizoen wil ik vanuit Onder 21 zo goed mogelijk aanhaken bij de eerste selectie en hopelijk minuten maken.”

Giovarny Sluiter

De 18-jarige Giovarny Sluiter, die zeven jaar geleden overkwam van SVI Zwolle, heeft een duidelijk doel voor ogen. “Nu zo snel mogelijk die volgende stap maken en aansluiting vinden bij het eerste elftal. Ik heb altijd met veel plezier in de Academie gespeeld en het perfect naar mijn zin gehad. Volgend seizoen Onder 21. Afgelopen periode heb ik al een aantal keer met de spelers van de selectie op het veld gestaan en dan merk je dat je nog volwassener moet zijn als voetballer. Godfried Roemeratoe en Ramiz Zerrouki zijn spelers die me dan goed helpen, dat is fijn.”

Eerder deze maand tekende jeugdspeler Daan Rots zijn contract.

Rob Boudrie, Manager Opleiding: “Deze talentvolle jeugdspelers zijn vanaf de jongste lichting bij de Academie gekomen en hebben de gehele jeugdopleiding doorlopen. Afgelopen seizoen maakten deze spelers deel uit van de selectie van Onder 19, maar speelden zij ook hun wedstrijden voor Jong FC Twente en was een aantal van hen al betrokken bij de eerste selectie. Dit contract is voor deze spelers een extra stimulans om zich te blijven ontwikkelen tot profvoetballer. Binnen de Academie bieden we hen de middelen om samen verder te groeien in hun carrière.”

Dominique Scholten, Manager Academie: “Een goede ontwikkeling voor de Academie dat deze talentvolle spelers behouden zijn gebleven. Hopelijk kunnen we deze jongens, net als nog vele andere regionale talenten, de volgende stap maken en zien we hen snel terug in de eerste selecties van FC Twente en Heracles Almelo.”