Vorige week had Heracles Almelo een Offday in de FANdivisie, dat kon deze week rechtgezet worden. De tegenstanders waren VVV-Venlo en PSV. Beide wedstrijden moesten gewonnen worden om nog kans te maken op het kampioenschap. FC Utrecht had immers al haar duels gewonnen.

De voorbereiding op deze twee duels begon stroef, aangezien speler Sem Kokhuis problemen had met zijn WiFi-verbinding. Vaste kijker Cas Veldkamp voegde zich op het laatste moment toe in de ploeg.

De stroeve voorbereiding had geen invloed op de wedstrijd tegen VVV-Venlo. In de tweede minuut kwam Heracles Almelo op voorsprong. Nordin Azhimi verdubbelde de score in de dertiende minuut. Voor rust scoorde Nordin Azhimi nog de 3-0, dit was tevens de ruststand. Direct na rust kwam VVV-Venlo terug tot de 3-1 en 3-2. Uiteindelijk werd de winst over de streep getrokken.

Ook tegen PSV begon Heracles Almelo goed aan de wedstrijd. Dit keer was het Bryan Hessing die de doelpunten maakte. Na 26 minuten stond Heracles Almelo op een 2-0 voorsprong. Maar de voorsprong werd niet vastgehouden. Net voor rust maakte PSV de aansluitingstreffer en in de 66e minuut kwam PSV al op gelijke hoogte. Tien minuten voor tijd kwam PSV zelfs op een 2-3 voorsprong. Dit was helaas ook de eindstand.

FC Utrecht won haar beide wedstrijden en mag zich met nog twee wedstrijden te spelen kampioen van de FANdivisie noemen. Heracles Almelo blijft op een tweede plek met drie punten voorsprong op PSV. Volgende week speelt Heracles Almelo haar twee laatste wedstrijden. De tegenstanders zijn dan FC Emmen en kampioen FC Utrecht. De wedstrijden van Heracles Almelo in de FANdivisie kun jij live zien op ons YouTube-kanaal. Abonneer en mis niks!

Hieronder kun jij de wedstrijden in zijn geheel bekijken.