Heracles eSports is benaderd door de eDivisie om deel te nemen aan de Europees FIFA-toernooi. Woensdag start het ‘Stay2Score’ toernooi. Acht Europese competities doen hier aan mee (Italië, België, Spanje, Oostenrijk, Zweden, Polen, Portugal en Nederland). Naast Heracles eSports vertegenwoordigt ook PEC Zwolle eSports de Eredivisie.

Iedere competitie levert vier spelers, twee FIFA-esporters én twee voetballers. Bryan Hessing en Silvester van der Water doen mee vanuit Heracles Almelo. PEC Zwolle schuift Tony Kok en Sam Kersten naar voren. Vanaf woensdag 13 mei worden de eerste wedstrijden uitgezonden via het YouTube-kanaal van de eDivisie. De wedstrijden van Heracles Almelo worden uitgezonden op woensdag 13 mei en woensdag 20 mei. Volg Heracles eSports op Instagram en mis niks!

Stay2Score

Alle competities zitten in één poule en spelen tegen de overige zeven competities. De top-4 van de poule stroomt door naar de halve finales. Elke wedstrijd is een best of 2: eerst spelen de FIFA-eSporters van de competitie tegen elkaar, vervolgens nemen de voetballers het tegen elkaar op. De uitslagen van beide wedstrijden worden bij elkaar opgeteld tot een einduitslag. De competitie wordt in een 85-modus gespeeld, uiteraard spelen Bryan Hessing en Silvester van der Water met Heracles Almelo!

Uitzenddagen
– Woensdag 13 mei vanaf 18.00 uur
– Zaterdag 16 mei vanaf 18.00 uur
– Woensdag 20 mei vanaf 18.00 uur
– Vrijdag 22 mei vanaf 18.00 uur
– Zaterdag 23 mei (halve finales en finale, tijd nader te bepalen).