Deze periode laten we sponsoren aan het woord over de invloeden van de coronacrisis op het persoonlijke en zakelijke leven. Hierdoor blijven we met elkaar in verbinding en kunnen we anderen in deze moeilijke tijd steunen en helpen. Samen zijn we sterker.

Aan de telefoon hangt Guus Baan, eigenaar en tevens coach bij The Power Community in Enter, voorheen bekend als Inner Stance. “Deze naamsverandering is een dikke, vette knipoog naar onze members, zonder hen hebben wij geen bestaansrecht. Power staat voor een fit en krachtig lichaam, dat is de basis voor een krachtig leven. Daarnaast hebben we intensief contact met onze members en bouwen ze onderling ook een band op met elkaar. We zijn een hechte community.”

Hoe kijk je persoonlijk naar de coronacrisis?

“De crisis heeft voor mij twee kanten. Enerzijds ben je uit je ritme en moet je jezelf heruitvinden. Anderzijds is dat precies wat we bij The Power Community doen. We zijn niet alleen met iemands fysiek en voeding bezig. Over het algemeen weten mensen wel dat ze gezond moeten leven en welke krachtige keuzes ze moeten maken, zowel privé als zakelijk. Maar er is een groot verschil tussen weten en doen. We werken samen met een gedragspsycholoog om de modus die mensen hebben te veranderen, zodat ze uit zichzelf gezonder gaan leven en de krachtige persoon worden die ze voor ogen hebben. De vier pijlers die we daarbij gebruiken zijn body, being, balance en business, en hoe dit alles met elkaar samenhangt. Sport is voor ons een middel om gedragsverandering te realiseren met blijvend resultaat.”

Wat betekent de coronacrisis voor jouw business?

“In het begin hebben we even stilgelegen. Daarna zijn we video’s gaan maken en hebben we online trainingen aangeboden. Nu zijn de groepstrainingen wel weer begonnen, alleen dan een-op-een of in groepjes van maximaal drie members. Tijdens het sporten is het contact met onze members iets anders dan voorheen vanwege de anderhalve meter afstand. Gelukkig heeft dit geen belemmeringen in de trainingen. Verder hebben we onze studio’s op de situatie aangepast. De ruimtes zijn in vlakken ingedeeld en we hebben looproutes aangelegd. Bij binnenkomst en vertrek moeten mensen hun handen desinfecteren met alcohol en ook de materialen worden voor en na gebruik schoongemaakt. Verder zijn we volop bezig en hebben we allemaal afspraken staan. Iedereen is blij dat ze kunnen en mogen trainen. Mensen hebben daar op dit moment nog meer behoefte aan.”

Wat doe je om deze tijd zo goed mogelijk door te komen?

“We hebben nu nog intensiever contact met onze members. De toekomst is altijd onzeker geweest, maar toch proberen we ons deze zo goed mogelijk in te beelden en doen daarbij veel aannames. Dat geeft ons als mens vertrouwen. Door de coronacrisis is dit niet langer mogelijk. Iedereen moet terug naar de basis, veel overbodige luxe valt weg. Mensen zijn thuis komen te zitten en vaders en moeders zijn gebombardeerd tot thuisleraar of –lerares. Dat zijn ‘andere’ personen, die moeten zichzelf dus heruitvinden. We bellen onze members regelmatig om te vragen hoe het gaat met hun being en hun balance.”

Hoe kan het netwerk van Heracles Almelo jou helpen?

“De coronacrisis raakt ons ook, maar we zijn een gezond bedrijf waar mensen graag komen. Dat geeft vertrouwen naar de toekomst toe, dan kun je de volgende crisis ook aan. Op dit moment zijn wij het die BusinessClubleden kunnen helpen. Ondernemers en werknemers die juist in deze tijd meer uit hun persoonlijke en zakelijke gezondheid willen halen, kunnen we extra helpen. Om zowel fysiek als mentaal een krachtig persoon te worden is er een gedragsverandering nodig. Daar zijn we goed in.”

“Een fit en krachtig lichaam is de basis voor een krachtig leven, juist in deze tijd.”