Het thuisshirt uit 1965 is ons mooiste Eredivisieshirt ooit, zo hebben supporters bepaald. Het shirt dat werd gedragen in de seizoenen 1964-1965 en 1965-1966 kreeg de meeste stemmen bij het Eredivisie Shirt Festival, een online verkiezing van de Eredivisie als ode aan 64 jaar Nederlandse voetbalhistorie.

Hennie van Nee in wat verkozen is tot het mooiste Eredivisieshirt van Heracles Almelo ooit.

Het thuisshirt met de klassieke zwart-witte strepen met daarop het stadswapen bleef het thuisshirt van enkele seizoenen eerder voor. Het thuisshirt van het seizoen 1962-1963 eindigde op de tweede plaats. Dat shirt is overwegend wit met een karakteristieke zwarte V.

Opnieuw Hennie van Nee, nu enkele jaren eerder, in het shirt dat eindigde op de tweede plaats van de verkiezing.

De topdrie wordt gecompleteerd door een recent shirt, het uitshirt van seizoen 2017-2018. Dat blauwe tenue werd na een ontwerp-actie gekozen door supporters. De kop van Heracles, zoals zichtbaar in ons clublogo, staat groot op dat shirt.

Tim Breukers en Kristoffer Peterson in het meest populaire uitshirt dat we droegen in de Eredivisie.

Visueel: de top drie

De top drie in visuele weergave: