Robin Pröpper staat ook volgend seizoen onder contract bij Heracles Almelo. De club heeft de optie in het contract van de 26-jarige aanvoerder gelicht.

“Robin is een belangrijke schakel in ons team”, vertelt technisch directeur Tim Gilissen. “Niet alleen als voetballer, ook als persoon speelt hij een belangrijke rol. Robin is niet voor niks onze aanvoerder. We zijn blij dat hij ook volgend seizoen onderdeel uitmaakt van de selectie.”

“Ik voel me goed bij deze club”

Robin Pröpper

“Ik voel me goed bij deze club”, vertelt Pröpper. “Na een lange periode van blessureleed heb ik dit seizoen de kans gekregen weer meer van mezelf te laten zien. Graag had ik en hadden wij de sportieve strijd afgemaakt. Maar de wil en drang om er volgend seizoen samen met het team en onze supporters iets moois van te maken, is nu extra groot.”

De optie in het contract van Pröpper is formeel gezien enkele weken geleden gelicht. Gilissen: “Vanwege alle berichtgeving rondom de coronacrisis en de gevolgen daarvan voor het Nederlands betaald voetbal en Heracles Almelo hebben we gewacht met de berichtgeving. We hebben intussen meer duidelijkheid en de spelers zijn gisteren weer begonnen met trainen. Dit leek ons een geschikt moment om dit positieve nieuws te brengen.”

Pröpper kwam in de zomer van 2016 over van De Graafschap. In zijn vier seizoenen in het shirt van Heracles Almelo scoorde Pröpper vier keer en gaf hij vijf assists.