In 2012 haalde Heracles Almelo via Alkmaar voor het eerst in de historie de finale van de KNVB Beker. AZ – Heracles Almelo is dit weekend de #BlijfThuis Wedstrijd. Je ziet het duel zaterdagmiddag vanaf 14.30 uur op YouTube.com/HeraclesAlmelo.

Eén van de hoofdrolspelers destijds in Alkmaar was Thomas Bruns. “Wat ik nog weet van die avond? Dat ik in de verlenging eigenlijk de winnende goal maakte natuurlijk. Het was een door de weekse avond en ik kan me herinneren dat Remko Pasveer geschorst was en zijn vervanger Dennis Telgenkamp een goede wedstrijd keepte.”

“Trainer Peter Bosz zei tegen me: ‘Je gaat de winnende maken’”

Thomas Bruns

In de reguliere speeltijd scoorden AZ en Heracles Almelo beiden twee keer. Bruns: “Kwame Quansah en Everton scoorden en ik mocht tijdens de verlenging invallen. Trainer Peter Bosz zei tegen me: ‘Je gaat de winnende maken’. Vlak daarna werd ik door Marko Vejinovic de diepte in gestuurd. Ik weet nog dat ik even naar de grensrechter keek of het geen buitenspel was en toen schoot ik ‘m binnen.”

Uitzinnig

Ontlading alom na die treffer, bij Bruns zelf én bij de meegereisde Heraclieden. “Wat ik na die goal allemaal deed en riep voor het uitvak weet ik niet meer, haha. Dat was echt uitzinnige vreugde. Daarna gaf ik nog een assist op Ninos Gouriye die er 2-4 van maakte. Geweldig, bij terugkomst in Almelo stonden er enorm veel mensen om ons te onthalen met fakkels. Toen was het al een groot feest.”

“Die halve finale in Alkmaar was onvergetelijk”

Thomas Bruns

“In de weken voor de finale was er veel media aandacht”, vervolgt Bruns. “En ik weet ook nog dat er gigantische rijen voor het stadion stonden voor de finalekaarten. Een dag voor de finale gingen we weg en er was opnieuw een massa op de been, nu om ons uit te zwaaien. De finale die volgde hoeven we het eigenlijk niet meer over te hebben, dat was niks. Maar die halve finale in Alkmaar was onvergetelijk.”

Stel een herinnering in en kijk vanaf 14.30 uur naar de halve finale uit 2012: