Deze periode laten we sponsoren aan het woord over de invloeden van de coronacrisis op het persoonlijke en zakelijke leven. Hierdoor blijven we met elkaar in verbinding en kunnen we anderen in deze moeilijke tijd steunen en helpen. Samen zijn we sterker.

Aan de telefoon hangt Xandrine van Woudenbergh, mede-eigenaar van Erve Beekluist, Taveerne ’t Wetshuys en Almelounge, de BusinessClub-ruimte van Heracles Almelo.

Hoe kijk je persoonlijk naar de coronacrisis?

“Gelukkig zijn er in mijn naaste omgeving nog geen mensen met het coronavirus. Mijn ouders zijn heel vitaal en zelf ben ik ook gezond, dus wat dat betreft gaat het goed. In het begin was het allemaal wel wat onwerkelijk. Ik krijg energie van hard werk en van mensen, dat is ook mijn vak. Dan is het even wennen als je ineens thuis komt te zitten. Nu voel ik de energie wel weer terugkomen.”

Wat betekent de coronacrisis voor jouw restaurants?

“Alles wat we de laatste jaren hebben opgebouwd, zien we nu langzaam wegvloeien. We hebben een paar goede seizoenen achter de rug met Almelounge. De komende maanden hadden we een volle agenda met grote partijen in de BusinessClub. ’t Wetshuys was helemaal verbouwd, wat goed is geweest voor de omzet. Nu de horeca is gesloten kunnen we dat helaas niet voortzetten. De vaste lasten gaan wel door, dus we moeten heel voorzichtig zijn.”

Wat doe je om deze tijd zo goed mogelijk door te komen?

“Eerlijk gezegd hebben we de persconferentie van afgelopen week afgewacht, in de hoop dat we na 28 april weer open konden. Dat de maatregelen zijn verlengd was natuurlijk een domper. De komende tijd gaan we erover nadenken om vanuit ’t Wetshuys iets aan te bieden, zoals maaltijden aan huis bezorgen. Dat vraagt de nodige organisatie, zowel logistiek als welke gerechten we gaan serveren. Voor Almelounge zien we vooralsnog geen mogelijkheden, omdat we het daar moeten hebben van buffetten en catering tijdens thuiswedstrijden van Heracles Almelo en bijeenkomsten. Bovendien is het stadion gesloten. Ideeën zijn van harte welkom, daar staat we uiteraard open voor.”

Hoe kan het netwerk van Heracles Almelo jou helpen?

“Kom lekker vaak bij ons eten, zodra we weer open mogen. Daar gaan we onze restaurants voor klaarstomen. Op dit moment worden we goed begeleid door onze leveranciers. Ik heb ooit een keer de fout begaan om te weinig bier in te kopen. Nu stond bijna vijfduizend liter bier te verpieteren in de tanks. Dan is het heel tof dat onze partner Heineken dit gratis komt ophalen en straks weer terugbrengt.”

“Kom lekker vaak bij ons eten, zodra we weer open mogen.”

Xandrine van Woudenbergh