Een bijzondere mijlpaal voor Cyriel Dessers: nu het seizoen 2019-2020 is afgewikkeld, is de Heraclied bovenaan de lijst van topscorers geëindigd. Net als Feyenoorder Steven Berghuis maakte Dessers vijftien treffers in de 26 speelrondes van dit Eredivisieseizoen.

Officieus topscorer

“Op dit moment is het officieus”, vertelt Dessers in de online uitzending van Heracles TV. “Ik heb nog geen officiële bevestiging gekregen.” Desondanks voelt de titel verdiend, zo zegt de spits. “Het is niet dat ik pas op de laatste speeldag nog snel op de eerste plaats ben gekomen met een of andere onverdiende goal. Nee, ik stond er sinds eind november. In de tussentijd zijn nog een paar onterechte goals afgekeurd en ik sta er nu nog altijd, samen met Berghuis. Het doet me deugd om daar te staan.”

“Ik wilde betrokken zijn bij twintig goals. (…) Dus op dat vlak zit het wel goed”

Betrokken bij twintig goals

In eerdere uitzendingen van Heracles TV dit seizoen wilde Dessers zich niet wagen aan voorspellingen over waar zijn scoringsdrift zou eindigen. Maar hij is ervan overtuigd dat er nog meer doelpunten hadden gevolgd mocht het seizoen zijn uitgespeeld. “Ik ben er zeker van dat er nog wel een paar waren bijgekomen. Ik wilde voor het seizoen graag betrokken zijn bij twintig goals, verdeeld over goals en assists.” In 26 wedstrijden is Dessers dat gelukt: naast zijn vijftien doelpunten gaf hij vijf keer een assist. Hij concludeert: “Dus op dat vlak zit het wel goed.”

Weten hoe topscorer Dessers de afgelopen weken heeft ervaren? Kijk naar de speciale uitzending van Heracles TV, waarin ook algemeen directeur Rob Toussaint en technisch directeur Tim Gilissen te gast zijn.