Het bestuur betaald voetbal heeft, na raadpleging van clubs, spelers en trainers, en met instemming van de Raad van Commissarissen, besloten om de competitie 2019-2020 te stoppen en om de verdeling van de plaatsen voor Europees clubvoetbal te laten geschieden op basis van de huidige ranglijst van de Eredivisie. Zo meldt de KNVB vrijdagavond in een persbericht.

Het seizoen eindigt daarmee na 26 speelrondes. Heracles Almelo bezet met 36 punten de achtste plaats op de eindstand.

Voelt dubbel

De doelstelling van Heracles Almelo was om tussen de achtste en twaalfde plek op de ranglijst te eindigen. Toch voelt het behalen van de doelstelling dubbel, zo vertelt Tim Gilissen in de speciale Heracles TV-uitzending van vrijdagavond. “Aan het begin van het seizoen zouden we daar misschien voor tekenen. (…) Nu je eenmaal zover bent hadden we toch liever de competitie uitgespeeld, want we hadden echt wel wat te winnen. We waren in de race voor de play-offs en die hadden we kunnen halen.” Door de coronacrisis kwam het zo ver echter niet. “Dat moeten we accepteren”, zegt Gilissen.

Bekijk de hele uitzending van Heracles TV, waarin ook algemeen directeur en topscorer Cyriel Dessers te gast zijn: