Deze periode laten we sponsoren aan het woord over de invloeden van de coronacrisis op het persoonlijke en zakelijke leven. Hierdoor blijven we met elkaar in verbinding en kunnen we anderen in deze moeilijke tijd steunen en helpen. Samen zijn we sterker.

Aan de telefoon hangt Herman van Limbeek, eigenaar van de PLUS Van Limbeek in Almelo. Hij praat namens de tien PLUS Supermarkten in Almelo, Markelo, Borne, Weerselo, Geesteren en Tubbergen, die allen verbonden zijn aan Heracles Almelo.

Hoe kijk je persoonlijk naar de coronacrisis?

“Om te beginnen heb ik zelf geen gezondheidsklachten en zijn alle collega’s gelukkig ook nog gezond. Het is natuurlijk een rare tijd. Ik denk dat de coronacrisis een blijvende indruk op ons achterlaat en veel invloed blijft houden op ons dagelijks leven.”

Wat betekent de coronacrisis voor de PLUS Supermarkten?

“De PLUS Supermarkten draaien over het algemeen goede omzet, maar dat geldt zeker niet voor elke supermarkt. Er zijn supermarkten die afhankelijk zijn van campings in de buurt of die zijn gevestigd op een campus waar dagelijks honderden studenten komen. Aangezien campings en onderwijsinstellingen zijn gesloten, hebben deze supermarkten het een stuk lastiger.”

Wat doe je om deze tijd zo goed mogelijk door te komen?

“Net als andere supermarkten zijn we druk met het treffen van maatregelen in de winkel. Zo draagt ons personeel hesjes en worden winkelwagentjes schoongemaakt en bij de deur aangereikt. ’s Ochtends zijn we een half uur eerder open voor mensen die in de risicodoelgroep zitten en laten we op onze Facebook-pagina weten wanneer het druk is in de winkel. Daarnaast laten steeds meer mensen hun boodschappen aan huis bezorgen. We hebben moeite om alle bestellingen aan te kunnen. Het verzamelen in de winkel is moeilijker door de regel van anderhalve meter en sommige producten zijn niet meer of beperkt leverbaar. Gelukkig hebben de meeste mensen hier begrip voor.”

Hoe kan het netwerk van Heracles Almelo jou helpen?

“Ik draai het om; als er sponsoren zijn die straks onze hulp kunnen gebruiken, bijvoorbeeld bij het organiseren van een evenement of het opzetten van een actie, dan helpen we natuurlijk graag. Op dit moment worden er via Stichting Zinderen bij ons kleurplaten uitgedeeld en ingeleverd om kwetsbare en eenzame ouderen een hart onder de riem te steken. Wanneer alles weer een beetje normaal is, helpen we graag om het Almelose ondernemerslandschap weer op het oude niveau te krijgen.”

“Als er sponsoren zijn die straks onze hulp kunnen gebruiken, dan helpen we natuurlijk graag.”

Herman van Limbeek