Het is alweer bijna vier jaar geleden dat Heracles Almelo zich voor het eerst in de geschiedenis verzekerde van een ticket voor de (voorronde van) de Europa League. Toenmalig keeper Bram Castro herinnert zich de ontknoping in Utrecht als de dag van gisteren.


De wedstrijd FC Utrecht – Heracles Almelo van 22 mei 2016 is de #BlijfThuis Wedstrijd van deze week. Zaterdagavond vanaf 20.00 uur geniet je nog een keer van de absolute finale van de play-offs. Stel een YouTube reminder in.


“Ik weet er alles nog van, van de aanloop, de dag zelf en het feest dat volgde”, zegt Castro vanuit België. “Na het gelijkspel in de eerste wedstrijd in Almelo merkte je dat er spanning op zat. FC Utrecht was favoriet, wij de underdog.”

Eerste 25 minuten moeilijk

“We hadden het de eerste 25 minuten moeilijk”, vervolgt de doelman. “Er werd nog een goal van hen afgekeurd, maar we bleven in de wedstrijd. Na onze eerste goal, van Thomas Bruns, moest Utrecht risico gaan nemen. Vervolgens maakten wij via Paul Gladon de tweede. Die ontlading zal ik nooit vergeten, het is één van de mooiste momenten uit m’n carrière.”

“We hebben toen iets bereikt dat Heracles nog nooit gelukt was. Om daar onderdeel van te zijn was geweldig”

Bram Castro

Heracles Almelo schreef geschiedenis, Castro maakte er deel van uit. “We hebben toen iets bereikt dat Heracles nog nooit gelukt was. Om daar onderdeel van te zijn was geweldig. Ook de viering na de wedstrijd, het leek wel of we kampioen waren geworden. Ik denk er nog vaak aan terug.”

‘Vergeet niet te genieten’

“Als je ergens middenin zit leef je vaak met 100 kilometer per uur. Ik zeg nu ook vaak tegen de jonge jongens: ‘Vergeet niet er van te genieten.’ Als ik hier aan terugdenk geniet ik weer opnieuw. Ik denk dat ik de wedstrijd maar even ga kijken vanavond”, besluit Castro.

Stel je reminder in: