Waar afgelopen zaterdag de legendarische play-offwedstrijd tegen FC Groningen werd uitgezonden, daar herbeleef je komend weekend het allesbeslissende duel in Utrecht. De wedstrijd FC Utrecht – Heracles Almelo van 22 mei 2016 is de #BlijfThuis Wedstrijd van deze week.

Pak deze zaterdag om 20.00 uur wat te eten, zet een drankje klaar en neem plaats op de bank om nog een keer te genieten van de absolute finale van de play-offs.

Over FC Utrecht – Heracles Almelo

Vorige week zag je al hoe Heracles Almelo de finaleronde van de play-offs wist te bereiken door FC Groningen te verslaan. Door de overwinning op de Groningers mocht de ploeg van John Stegeman zich opmaken voor een tweeluik met FC Utrecht, dat in de eerste ronde PEC Zwolle versloeg.

Op donderdag 19 mei 2016 kwam het FC Utrecht van trainer Erik ten Hag naar Almelo. Het duel eindigde onbeslist: Door doelpunten van Thomas Bruns en Rico Strieder werd het 1-1. Het betekende voor Heracles Almelo één ding: in de return in Stadion Galgenwaard moést gescoord worden.

In de eerste helft van die wedstrijd gebeurde dat nog niet, zo zag een volgepakt uitvak. De spanning nam toe, ook in de binnenstad van Almelo. Want de terrassen, kroegen en pleinen stonden daar volgepakt met supporters van Heracles Almelo.

De ban werd gebroken na bijna zeventig minuten voetballen. Thomas Bruns zag een schot via een Utrechts been tegen de touwen verdwijnen. Vreugde alom, ook op de perstribune waar trainer John Stegeman het grootste gedeelte van de wedstrijd moest beleven na een akkefietje in de eerste helft.

Vijf minuten voor tijd bracht Paul Gladon aan alle onzekerheid een einde. Na een steekpass van Jaroslav Navratil faalde de spits een op een met de keeper niet: 0-2. Nadat niet veel later scheidsrechter Björn Kuipers floot voor het einde van de wedstrijd barstte een volksfeest lost. Op het veld, op de tribunes én in Almelo en omstreken. Heracles Almelo schreef geschiedenis en plaatste zich voor Europees voetbal. Het bleef in Almelo nog lang onrustig.

Stel je reminder in: