Heracles Almelo speelde in mei 2016 een memorabele play off wedstrijd tegen FC Groningen. Dit duel is niet voor niets door de supporters uitgekozen als #blijfthuis wedstrijd. Één van de sterkhouders en gangmakers in het elftal dat uiteindelijk een ticket voor de Europa League kwalificatie bemachtigde was Ramon Zomer (inmiddels 36). De oud verdediger kijkt met genoegen terug op de historische 5-1 overwinning.

Kijk zaterdagmiddag om 15.00 uur live naar Heracles Almelo – FC Groningen (Play-offs, 15 mei 2016) op youtube.com/heraclesalmelo

Stormram

“Ik weet nog dat we uit met 2-1 verloren en dat het thuis kort voor het einde 0-1 voor Groningen stond. Ik werd door trainer John Stegeman naar voren gestuurd, als een soort stormram. Dat concept hanteerden we wel vaker als er iets moest gebeuren. En deze keer werkte het, want ik kopte de gelijkmaker binnen op aangeven van Tim Breukers. Wat er toen door me heen ging? Dat ik ons waarschijnlijk een trip naar Mallorca door de neus boorde, hahaha. Daar zouden we de volgende dag bij uitschakeling naartoe gaan. Geintje natuurlijk, we gingen in de laatste minuten volle bak voor de 2-1 die verlenging zou betekenen.”

Ramon Zomer kopt de gelijkmaker binnen

“Wat er toen door me heen ging? Dat ik ons waarschijnlijk een trip naar Mallorca door de neus boorde, hahaha”

Ramon zomer

“Bij 1-1 kwamen we nog een keer goed weg toen Jesper Drost (toen nog FC Groningen) alleen voor Bram Castro verscheen. Hij hield ons met een uiterste redding in de wedstrijd. Kort voor tijd werd het alsnog 2-1 en in de verlenging lukte alles en viel bijna iedere poging binnen. We speelden de hele wedstrijd al goed, hij wilde er alleen niet in. Dat hebben we later ruimschoots goedgemaakt, we werkten naar een ongelooflijke climax toe.”

Een duel om nooit meer te vergeten

“Het feest werd uiteindelijk nòg groter omdat we in de finale van FC Utrecht wonnen en Europees voetbal haalden. Maar deze Heracles Almelo – FC Groningen was er inderdaad één om nooit te vergeten.”