Joey Pelupessy was één van de aandachtige kijkers naar de wedstrijd Heracles Almelo – FC Groningen uit 2016, zaterdagmiddag. De voormalige middenvelder van Heracles Almelo keek vanuit Engeland, waar hij inmiddels voor Sheffield Wednesday speelt. “Een ongelooflijk goed gevoel”.

Mooi team

“Ik zag deze week dat Heracles deze wedstrijd aankondigde via Instagram. Ze hadden mij getagd in het bericht, en dus ging ik vanmiddag een stukje kijken. Tenminste, dat dacht ik, want voordat ik het wist had ik ‘m helemaal gezien. Een ongelooflijk goed gevoel. Dat hele seizoen was speciaal en dat gold ook voor deze wedstrijd. Ramon Zomer in de slotfase in de spits, Tim Breukers als een soort verkapte rechtsbuiten… leuk om allemaal weer te zien. Dat was een mooi team met veel jongens uit de regio. Deze wedstrijd was ook nog eens op m’n verjaardag. Extra leuk dat ik dan ook nog eens scoorde. Ja die raakte ik wel aardig, haha.”

Mooiste jaar uit carrière

“In de finale speelden we tegen FC Utrecht dat een goed elftal had onder leiding van Erik ten Hag. Thuis hadden we gelijk gespeeld dus we wisten dat het in Utrecht een zware dobber zou worden. We bleven lang in de wedstrijd, ik herinner me dat er nog een goal van hen werd afgekeurd. Na de openingstreffer van Thomas Bruns kregen we het gevoel dat er niets meer mis kon gaan. Iedereen gleed en sprintte naar het uitvak. Na de 0-2 van Paul Gladon, een prachtig stiftje, was het gedaan. Alles viel onze kant op, het was het mooiste jaar uit mijn carrière tot nu toe. De terugreis vanuit Utrecht, het feest de dagen erna, prachtig!”

Rare tijden

“We zitten met elkaar in een bizarre situatie. Onze trainingen liggen stil vanaf 20 maart. Tot 14 april trainen we met een thuisprogramma. Dat is behelpen, het zijn rare tijden. Hopelijk is het allemaal snel weer voorbij.”