Volgens de richtlijnen van de CAO heeft Heracles Almelo aflopende contracten van een aantal spelers formeel opgezegd. Voor sommige spelers geldt dat de club graag met hen verder wil en de komende periode in gesprek gaat over een verlengd verblijf. Voor andere spelers wordt de komende periode benut om tot een definitief besluit te komen.

“Vooropgesteld is het een rare tijd om dit soort plichtmatige mededelingen te doen”, vertelt technisch manager Tim Gilissen. “Het gaat op dit moment over de gezondheid van mensen en alle andere onzekerheden die de coronacrisis met zich meebrengt. Toch moeten we omwille van de wet- en regelgeving net als ieder jaar vóór 1 april duidelijkheid verschaffen over verlengde spelerscontracten die aflopen. De spelers die het betreft hebben we vanmorgen in een videogesprek op de hoogte gebracht van ons besluit. We vinden dat we het daarom nu ook naar buiten moeten brengen.”

Fundament behouden

“We hebben goed gekeken naar het raamwerk van de selectie voor volgend seizoen”, zegt Gilissen. “Je wil een bepaald fundament behouden, zowel wat betreft speelwijze als cultuur binnen de club. We hebben daarom Robin Pröpper, Tim Breukers, Dario van den Buijs, Michael Brouwer, Koen Bucker en Lucas Schoofs aangegeven dat we met hen de komende periode in gesprek willen over een langer verblijf. Formeel gezien hebben we een aantal van deze contracten moeten opzeggen, maar onze intentie is langer met hen door te gaan. Ook met Jeff Hardeveld willen we langer door. In zijn geval hebben we de optie in het contract gelicht.”

Komende periode

“Voor andere spelers van wie hun contract afloopt geldt dat we de komende periode gaan benutten om te kijken of zij in aanmerking komen voor een verlengd verblijf”, aldus Gilissen. “Het betreft Joey Konings, Dabney Dos Santos, Sebastian Jakubiak, Jesper Drost, Maximilian Rossmann, Jelle van Benthem, Stephen Sama en Reuven Niemeijer. Ook hun aflopende contracten hebben we nu formeel moeten opzeggen.”