We introduceren de BlijfThuis Wedstrijd: een wedstrijd uit de Heracles Almelo-historie die we nog een keer integraal gaan uitzenden. Afgelopen maandag deden we op social media een oproep en supporters reageerden massaal. Een veel gevraagde wedstrijd: het play-offduel tegen FC Groningen van 15 mei 2016.

Deze zaterdag vanaf 15.00 uur zenden we deze hele wedstrijd, inclusief bloedstollende verlenging, integraal uit op ons YouTube-kanaal. Een goede reden om thuis te blijven.

Dus #blijfthuis en geniet zaterdagmiddag nog een keer van Heracles Almelo – FC Groningen in de play-offs om Europees voetbal in 2016.

Abonneer nu alvast op ons YouTube-kanaal, zorg ervoor dat je de aftrap niet mist en kijk samen met vele andere Heraclieden tegelijk terug naar het duel.

Over Heracles Almelo – FC Groningen

Heracles Almelo opende in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2015-2016 tegen N.E.C. Nijmegen het vernieuwde stadion. Een 3-0 overwinning betekende de aftrap voor een prachtige reeks. Heracles Almelo won wedstrijd na wedstrijd en mocht zich op het hoogtepunt zelfs even koploper van de Eredivisie noemen toen in eigen huis van regerend landskampioen PSV werd gewonnen.

Het hele seizoen bleef Heracles Almelo meedoen om een plek in de play-offs om Europees voetbal. Voorafgaand aan de voorlaatste speelronde was een overwinning op ADO Den Haag genoeg voor plaatsing. De ploeg van trainer John Stegeman won niet en speelde met 1-1 gelijk. Maar door de resultaten op de andere velden was Heracles Almelo toch verzekerd van een plek in de play-offs.

In de laatste speelronde ging Heracles Almelo op bezoek bij FC Groningen, de ploeg die ook in de eerste ronde van de play-offs de tegenstander zou zijn. In Groningen ging Heracles Almelo in het competitieduel met 2-1 onderuit. Vier dagen later, in de eerste play-offwedstrijd wonnen de Groningers met dezelfde cijfers.

Heracles Almelo wist wat het te doen stond. Op zondag 16 mei, een dag waarop zon en regen elkaar afwisselden, moest FC Groningen met minstens twee doelpunten verschil verslagen worden om door te stoten naar de tweede ronde van de play-offs.

In de 63e minuut sloeg de schrik om het hart bij de supporters van Heracles Almelo. FC Groningen kwam via Albert Rusnák op een 0-1 voorsprong. Heracles Almelo had nog minder dan een half uur om twee keer te scoren en daarmee verlenging af te dwingen. Een doelpunt van stormram Ramon Zomer in de 83e minuut gaf hoop. Het alles of niets begon steeds luider te klinken van de tribunes. Het hielp, het werd alles: twee minuten in blessuretijd scoorde Paul Gladon op aangeven van Robin Gosens de 2-1.

In die verlenging was Heracles Almelo bevrijd. Hoewel het eerste kwartier nog niet werd gescoord, gebeurde dat in de tweede helft van de verlenging wel. Wout Weghorst tekende voor de 3-1, waarna Brahim Darri en Joey Pelupessy het feest nog groter maakten. Heracles Almelo mocht zich door de 5-1 overwinning opmaken voor het tweeluik met FC Utrecht.

De teamfoto in de stromende regen. Heracles Almelo kwam het veld op in shirts met daarop het logo van Asito, dat vlak voor de wedstrijd bekend maakte het hoofdsponsorschap over te nemen van TenCate. Na de teamfoto gingen deze shirts uit en werd er nog met het TenCate-shirt gespeeld. Bovenste rij van links naar rechts: Bram Castro, Robin Gosens, Wout Droste, Wout Weghorst, Mike te Wierik en Ramon Zomer. Onderste rij: Iliass Bel Hassani, Joey Pelupessy, Brahim Darri, Jaroslav Navratil en Thomas Bruns.