Navajo Bakboord speelde dit seizoen tien wedstrijden voor Heracles Almelo totdat hij geblesseerd raakte in een jeugdinterland van Oranje onder 20 tegen Frankrijk onder 20. Inmiddels is de twintigjarige rechtsback opnieuw geopereerd en kan hij weer aftellen tot zijn eerste speelminuten in het zwart-witte tenue.

“Het gaat goed, ik ben maandag geopereerd en mocht een dag later het ziekenhuis alweer uit”, vertelt Bakboord. “De operatie is goed gegaan en het was snel voorbij.” In december werd de verdediger ook al geopereerd, maar omdat zijn lichaam littekenweefsel aanmaakte in zijn knie moest Bakboord voor een tweede keer onder het mes. “Eigenlijk is de eerste ingreep ook goed gegaan, maar omdat mijn lichaam het littekenweefsel aanmaakte was ik niet meer in staat om mijn knie te buigen. Hierdoor moest ik nog een keer geopereerd worden. Het herstel gaat daardoor helaas wel langer duren.”

Bakboord revalideert in Amsterdam. Hier gaat hij minimaal vier keer per week naar de fysiotherapeut voor zijn knie en krijgt hij (kracht)training. Veel oefeningen bestaan uit het sterker maken van de knie en de spieren eromheen. “Nu na de operatie wordt de begeleiding nog wat intensiever en ga ik ongeveer zes keer per week naar de fysiotherapeut. Hier in Amsterdam kan ik goed revalideren en ook nog eens bij mijn moeder langs, dat is altijd fijn”, aldus Bakboord.

Wanneer de verdediger zijn comeback gaat maken weet hij nog niet. “Dat is lastig te zeggen, omdat er nog zo veel kan gebeuren en het nog ver vooruit is. De revalidatie heeft ups en downs, dus ik doe liever even voorzichtig zodat ik straks weer helemaal fit ben. Revalideren is niet leuk, maar ik hoop me te blijven ontwikkelen. Ook al sta ik naast het veld. Als ik weer fit ben wil ik graag zo snel mogelijk het veld weer op met het team. En zodra ik helemaal terug ben wil ik weer knallen.”