Jesper Drost is nog steeds in afwachting van zijn eerste speelminuten dit seizoen. De middenvelder liep in het begin van de voorbereiding een knieblessure op, waaraan hij in september is geopereerd. Inmiddels is hij klaar met zijn revalidatie in Zeist en mocht hij deze week voor het eerst weer met het team het veld op.

“Met mijn blessure gaat het goed”, zei Jesper Drost woensdagmiddag na de training. “Ik heb net mijn eerste training weer gehad en dat voelde goed. Het is eigenlijk sneller dan verwacht. Ik trainde buiten bij de KNVB in Zeist ook al op het veld, dus dat was ik al wel gewend. Ik ben blij dat ik nu weer met de groep mag trainen.”

In Zeist was Drost in het begin vooral bezig met krachttrainingen. Door de één op één begeleiding en alle faciliteiten kon Drost goed en snel revalideren. “Ik zit nu op ongeveer 5,5 maand na de operatie terwijl er zes tot negen maanden voor staat. In het gunstigste geval zit ik op zes maanden en dan ben je er klaar voor, maar ik heb nog wel een paar weken nodig om écht wedstrijd fit te worden.”

Drost verwachtte eerder dit seizoen dat hij in maart of april weer zou gaan spelen. Als je nu aan hem vraagt wanneer hij hoopt te spelen, zegt hij verstandig: “Ik maak me daar nog niet druk om, ik wil eerst honderd procent fit zijn. Ik geniet alweer van het trainen en dan komt de rest vanzelf.”