Een waar doelpuntenfestival dinsdagmiddag op Sportcomplex De Eendracht in Nijmegen. Heracles Almelo 2 won met 2-5 van N.E.C. 2. Adrian Szöke scoorde twee keer. De andere doelpunten werden gemaakt door Mohammed Osman, Teun Bijleveld en Dabney Dos Santos.

Waar de thuisploeg na vijf minuten voor het eerst gevaarlijk werd, opende Heracles Almelo halverwege de eerste helft de score. Mohammed Osman maakte op schitterende wijze de 1-0 door een vrije trap strak in de kruising te schieten. Lang kon Heracles Almelo 2 niet van de voorsprong genieten. Nog geen minuut na het doelpunt van Osman maakte Lion Kalentjev gelijk.

Heracles Almelo 2 kwam de tegentreffer snel te boven. Met 29 minuten op de klok legde Mohammed Osman de bal klaar voor Dabney Dos Santos, die op zijn buurt een voorzet gaf op Adrian Szöke. De spits rondde af: 1-2. Ook het derde Almelose doelpunt nam Szöke voor zijn rekening. Vlak voor rust profiteerde hij van balverlies bij N.E.C. 2 en schoof hij de 1-3 binnen.

Tweede helft net zo doelpuntrijk

In de tweede helft ging Heracles Almelo 2 door met scoren. Vijf minuten na de hervatting was Teun Bijleveld de gevierde man. De middenvelder kon scoren na goed voorbereidend werk van Dabney Dos Santos en Lucas Schoofs.

N.E.C. 2 deed via Thomas Beekman in de 55e minuut iets terug, maar de 2-4 tussenstand stond slechts een minuut op het scorebord. Direct vanaf de aftrap scoorde Dabney Dos Santos Heracles Almelo’s vijfde van de middag. Het bleef bij 2-5.

Komende maandag speelt Heracles Almelo 2 nog zuidelijker. Dan wacht een uitwedstrijd tegen het tweede elftal van Roda JC Kerkrade. Het duel wordt gespeeld in het Parkstad Limburg Stadion, de aftrap is om 14.00 uur.

N.E.C. 2 – Heracles Almelo 2 2-5 (1-3)

23. Mohammed Osman 0-1, 24. Lion Kalentjev 1-1, 30. Adrian Szöke 1-2, 45. Adrian Szöke 1-3, 49. Teun Bijleveld 1-4, 55. Thomas Beekman 2-4, 56. Dabney Dos Santos 2-5.

Opstelling: Michael Brouwer, Lucas Schoofs, Jelle van Benthem, Mats Knoester, Giacomo Quagliata, Sebastian Jakubiak (70. Niels Leemhuis), Mohammed Osman (70. Reuven Niemeijer), Teun Bijleveld, Jeremy Cijntje, Adrian Szöke, Dabney Dos Santos (57. Mohamed Amissi)