Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk in winst omgezet. De formatie moest daarvoor een 0-2 wegpoetsen tegen de hekkensluiter. Silvester van der Water (2x), Dario van den Buijs en Delano Burgzorg tekenden voor de treffers.

Gemiste strafschop

Het eerste wapenfeit was voor RKC Waalwijk. Het schot van Emil Hansson in de tweede minuut belandde in het zijnet. Heracles Almelo kreeg echter al snel een uitgelezen kans om op voorsprong te komen na een overtreding op Delano Burgzorg in de zestien. Cyriel Dessers meldde zich voor de klus maar mikte vanaf elf meter op de buitenkant van de paal.

Heracles Almelo bleef aandringen en twee minuten later kopte Orestis Kiomourtzoglou uit een vrije trap van Mauro Junior keihard tegen de kruising. Weer een minuut later leek Cyriel Dessers opnieuw te scoren maar Etienne Vaessen was op tijd om schade te voorkomen. Na een kwartier ging de bal op de Almelose stip na hands van Dario van den Buijs. De penalty werd vervolgens benut door Clint Leemans.

De formatie van Frank Wormuth liet zich niet uit het veld slaan en Mauro Junior was in de negentiende minuut al dichtbij de gelijkmaker. De kleine Braziliaan zag zijn inzet gepareerd worden door Etienne Vaessen. Mauro Junior leidde in de 25ste minuut met een vrije trap het volgende gevaar in. De kopbal van Dario van den Buijs ging echter rakelings voorlangs. RKC Waalwijk sloeg toe bij de eerste mogelijkheid die zich aandiende. Het schot van Anas Tahiri was onhoudbaar voor Janis Blaswich.

Heracles Almelo slaat terug

Heracles Almelo herstelde zich wonderbaarlijk van deze nieuwe tik en enkele minuten na de 0-2 was de formatie weer helemaal terug in de wedstrijd. Dario van den Buijs kopte na exact een half uur fraai in uit een hoekschop van Mauro Junior en drie minuten later werd Silvester van der Water gelanceerd. Hij ontdeed zich knap van zijn tegenstander en schoof beheerst raak in de verre hoek. Heracles Almelo bleef aandringen en was in de 42ste minuut dichtbij een voorsprong. De vrije trap van Mauro Junior zeilde rakelings over het doel.

Treffers Van der Water en Burgzorg

De eerste kans in de tweede helft viel te noteren in de vijftigste minuut. Silvester van der Water probeerde na een mooie actie Cyriel Dessers in stelling te brengen maar de topscorer kon geen controle meer krijgen over de bal. Drie minuten later kwam Heracles Almelo op voorsprong. Mauro Junior veroverde de bal en gaf voor. Het slimme overstapje was van Cyriel Dessers. Het snoeiharde afronden was van Silvester van der Water.

Heracles Almelo was na exact een uur spelen dichtbij de 4-2. Tim Breukers werd aan de rechterkant weggestuurd. Hij speelde Mauro Junior aan die Etienne Vaessen wist uit te spelen. De Braziliaan was niet zelfzuchtig en bediende Delano Burgzorg. De inzet van de linksbuiten spatte van dichtbij op de lat uiteen. Burgzorg maakte zes minuten later alles goed. Hij was het eindstation van een vlijmscherpe counter en schoof de bal beheerst in de verre hoek.

Cyriel Dessers bleef daarna zoeken naar zijn doelpunt. De spits kwam na zeventig minuten een teenlengte tekort om een voorzet van Jeff Hardeveld af te ronden en tien minuten voor tijd werd hij in stelling gebracht na een rush van Delano Burgzorg. Het schot werd door Etienne Vaessen gepareerd. Dessers verscheen in de 86ste minuut nog een keer oog in oog met Etienne Vaessen maar werd afgevlagd wegens buitenspel. De laatste kans was voor Jeremy Cijntje. Hij stuitte in blessuretijd op Etienne Vaessen.