Deze week staat in het teken van Opleiden en Ontwikkelen. In deze themaweek brengen we verschillende maatschappelijke activiteiten van Heracles Almelo onder de aandacht. De gemeenschappelijke deler van deze activiteiten: opleiden en ontwikkelen.

Al sinds jaar en dag werken Stichting Aveleijn en Heracles Almelo samen. Een van de meest uit het oog springende projecten is de dagbesteding. Op Erve Asito verrichten cliënten met een verstandelijke beperking allerlei werkzaamheden. Samen vormen zij het stadionteam, dat dit jaar tien jaar bestaat.

Het stadionteam zorgt ervoor dat het stadion er na elke wedstrijd weer keurig uitziet. Ook houdt het team het terrein in en rondom Erve Asito netjes. Verder maken de leden tasjes klaar voor verschillende projecten, helpen ze met het invouwen van brieven en verrichten ze nog vele andere klusjes. Edwin van het stadionteam is blij dat hij via Aveleijn bij Heracles Almelo is: “Wij werken hier met veel plezier”.

Ook Adnan heeft het bij Heracles Almelo naar zijn zin, om meerdere redenen. Hij zegt: “Ik wil hier voor altijd blijven werken en de broodjes gehaktbal zijn lekker”. Marianne vult aan: “Werken bij een topclub is altijd mijn droom geweest”. De leden van het stadionteam vinden vooral de gemoedelijke en vriendelijke sfeer bij Heracles Almelo erg prettig. Ze zien veel van de club, kennen de spelers goed en maken veel sociale contacten. “Dit is gewoon onze plek”, vertelt Agna.

Een deel van het stadionteam van Aveleijn

Komende zondag vormt de wedstrijd Heracles Almelo – RKC Waalwijk het slotstuk van de themaweek Opleiden en Ontwikkelen. Bij dit duel zijn verschillende betrokken partijen en personen te gast. Bovendien geldt voor kinderen in de leeftijd tot en met 12 jaar een speciaal actietarief van €5,-. Klik hier om kaarten te kopen voor dit duel.