Heracles Almelo speelt zondag (aanvang 14.30 uur) thuis tegen RKC Waalwijk. Trainer Frank Wormuth kan niet beschikken over Joey Konings (enkel), Navajo Bakboord, Jesper Drost en Robin Pröpper (allen knie). Tim Breukers is weer terug, de verdediger was vorige week ziek.

“We kennen RKC goed, weten wat de sterktes en zwaktes zijn”, aldus Wormuth. “Al hebben we niet altijd de beste ervaringen met ze als we terugkijken naar de nederlaag in Waalwijk. We hebben echter een goede kans om drie punten te halen. Als dat lukt komen we op 36 punten en zijn we nog twee punten verwijderd van de 38. Hoe groter de afstand naar onderen wordt, hoe hoger je staat. Nee, de play-offs om Europees voetbal zijn op dit moment geen topic. Daar kunnen we nog niet over praten, als je onze reeks wedstrijden ziet en de doelpuntenmakers daarin. We hebben in sommige duels niet gescoord en in die andere wedstrijden heeft Cyriel Dessers gescoord. Alleen tegen Feyenoord hadden we met Maximilian Rossmann een andere doelpuntenmaker. De grote uitdaging is onze andere spelers ook te laten scoren, zodat er minder druk komt op Dessers.”

Heracles Almelo – RKC Waalwijk staat onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf.