Heracles Almelo speelt in de zesentwintigste ronde van de Eredivisie een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Dit duel stond zes keer eerder op het programma. De balans is drie keer winst, een keer verlies en twee keer gelijk.

De eerste editie, gespeeld op 17 september 2005, eindigde in 0-2. Stephan Keller en Rick Hoogendorp namen de treffers voor hun rekening. Het tweede duel vond plaats op 25 oktober 2006 en kende een eindstand van 1-1. De Brabanders gingen goed van start. Martijn Reuser knalde na zeven minuten op de lat en twee minuten later brak Ruud Berger de score open. In de 22ste minuut kwam Heracles Almelo weer langszij toen Rob van Dijk bij een vrije trap van Robbert Schilder in de fout ging. Beide ploegen kregen daarna nog kansen op de winst. De grootste was voor Everton Ramos da Silva die in de 71ste minuut op de paal mikte.

De volgende editie, gespeeld op 13 april 2010, eindigde in een ruime overwinning voor Heracles Almelo. De toon werd al in de beginfase gezet. Marko Vejinovic knalde in de dertiende minuut op de paal en vier minuten later kon Antoine van der Linden inkoppen uit een vrije trap van Willie Overtoom. Heracles Almelo bleef ook in de tweede helft het spel dicteren. De 2-0 in de 49ste minuut kwam tot stand door een kopbal van Everton Ramos da Silva. RKC Waalwijk deed na een uur iets terug via Fouad Idabdelhay maar was daarna kansloos. Bas Dost had in de 67ste minuut succes met een kopbal en Everton Ramos da Silva bepaalde tien minuten later de eindstand op 4-1.

De editie van 15 april 2012 kende weinig hoogtepunten. Heracles Almelo stond bij rust met 1-0 voor omdat Jeroen Zoet zich in de 43ste minuut verkeek op een afstandsschot van Lerin Duarte. RKC Waalwijk kwam zeven minuten na de rust langszij dankzij een geplaatst schot van Jeff Stans.

De volgende wedstrijd vond plaats op 20 april 2013. Kwame Quansah brak vlak voor de rust de score open door een strafschop te benutten. Diep in de tweede helft liep Heracles Almelo uit naar een royale zege. Marko Vejinovic zorgde in de 65ste minuut met een intikker voor de 2-0. Everton Ramos da Silva nam de laatste twee treffers voor zijn rekening. In de 73sste minuut scoorde de Braziliaan op aangeven van Marko Vejinovic en vijf minuten voor tijd trof hij doel met een prachtig schot.

Het meest recente duel dateert van 24 januari 2014. Bryan Linssen scoorde in de 41ste minuut het eerste doelpunt en negen minuten na de rust wist Mark Uth de marge te verdubbelen. Damiano Schet trof halverwege de tweede helft het doel voor RKC Waalwijk en bepaalde zodoende de eindstand op 2-1.