Deze week staat in het teken van Opleiden en Ontwikkelen. In deze themaweek brengen we verschillende maatschappelijke activiteiten van Heracles Almelo onder de aandacht. De gemeenschappelijke deler van deze activiteiten: opleiden en ontwikkelen.

Het project Scoor een Boek van Heracles Almelo, waarbij leerlingen van groepen 5 & 6 aangezet worden om meer te gaan lezen, is weer bezig. Het doel is het tegengaan van een leesachterstand. Daarnaast laat Scoor een Boek zien dat behalve sporten en spelen ook lezen erg belangrijk is. Dit jaar doen negentig groepen met in totaal zo’n tweeduizend leerlingen uit zes gemeenten mee aan Scoor een Boek. Diverse spelers van Heracles Almelo zijn ambassadeurs van het project en spelen een rol in films die op de scholen getoond worden.

Het project Scoor een Boek is verdeeld over tien weken. Net als bij een voetbalwedstrijd kent het project drie fases: een aftrap, de rust en een afsluitend moment. Deze week is het rust. Speciaal daarvoor kwamen honderden kinderen woensdagmiddag naar Erve Asito om gezamenlijk een film te bekijken.

Bij ieder gelezen boek in de projectperiode krijgen leerlingen een sticker. Deze mogen ze plakken op een poster van een voetbalveld. Hoe voller de poster, hoe meer boeken er gelezen zijn. Naast dat er klassikaal zoveel mogelijk boeken gescoord worden, is er ook een thuiseditie. Daarbij moet het hele gezin zoveel mogelijk boeken lezen, bijvoorbeeld door voor te lezen. Bibliotheken in de verschillende gemeenten stimuleren de actie. In de afsluitende fase van Scoor een Boek komen alle deelnemers uit Almelo naar Erve Asito. In andere gemeenten vindt de afsluiting plaats bij een plaatselijke voetbalclub. Tot het zover is: Scoren die boeken!

Komende zondag vormt de wedstrijd Heracles Almelo – RKC Waalwijk het slotstuk van de themaweek Opleiden en Ontwikkelen. Bij dit duel zijn verschillende betrokken partijen en personen te gast. Bovendien geldt voor kinderen in de leeftijd tot en met 12 jaar een speciaal actietarief van €5,-. Klik hier om kaarten te kopen voor dit duel.