Deze week staat in het teken van Opleiden en Ontwikkelen. In deze themaweek brengen we verschillende maatschappelijke activiteiten van Heracles Almelo onder de aandacht. De gemeenschappelijke deler van deze activiteiten: opleiden en ontwikkelen.

Door het seizoen heen brengen veel studenten een bezoek aan Heracles Almelo. In het kader van beroepsoriëntatie zijn de bezoeken ontzettend nuttig. Er komen dan ook studenten van verschillende beroepsgroepen langs op Erve Asito. Van horeca tot sales en van accountant tot maatschappelijk.

Volgende week komt een klas van de entreeopleiding profiel Dienstverlening en Zorg richting Sport en Recreatie van ROC van Twente langs voor een excursie. Deze klas is aanstaande zondag ook aanwezig bij de wedstrijd Heracles Almelo – RKC Waalwijk. Het doel van deze excursie is dat de leerlingen ervaren wat er bij een profclub allemaal achter de schermen gebeurt.

“Misschien dat de studenten ook ooit kunnen werken bij hun favoriete club”

Bas Kolbrink, docent ROC van Twente opleiding Dienstverlening en Zorg

Bas Kolbrink, docent ROC van Twente, zegt: “Het is leerzaam voor de studenten dat zij zien wat er allemaal komt kijken bij het spelen van een wedstrijd op het hoogste niveau in Nederland. Dat zij zien welke functies er allemaal zijn binnen een profclub. Misschien dat zij ook ooit kunnen werken bij hun favoriete club.”

Komende zondag vormt de wedstrijd Heracles Almelo – RKC Waalwijk het slotstuk van de themaweek Opleiden en Ontwikkelen. Bij dit duel zijn verschillende betrokken partijen en personen te gast. Bovendien geldt voor kinderen in de leeftijd tot en met 12 jaar een speciaal actietarief van €5,-. Klik hier om kaarten te kopen voor dit duel.