Cyriel Dessers is opgeroepen voor het Nigeriaanse nationale elftal. De spits van Heracles Almelo debuteert daarmee in de selectie van de Super Eagles. De Nigeriaanse voetbalbond maakte de oproep van de Heraclied woensdagmiddag wereldkundig.

Dessers reageert verheugd: “Ik ben ongelooflijk trots op deze uitverkiezing. Het is een hele grote eer. Ik kan niet wachten om het groen-witte shirt van Nigeria te dragen en kijk uit naar de komende interlandperiode.” De Heraclied dankt Heracles Almelo en zijn teamgenoten. “Zonder het vertrouwen van de club en de samenwerking met het team was dit niet gelukt. Ik ben ze daar zeer dankbaar voor.”

Nigeria speelt een tweeluik tegen Sierra Leone voor de Africa Cup of Nations-kwalificatie. Op vrijdag 27 maart speelt Nigeria thuis in Asaba. Op dinsdag 31 augustus wacht de return in Sierra Leone.