Deze week staat in het teken van Opleiden en Ontwikkelen. In deze themaweek brengen we verschillende maatschappelijke activiteiten van Heracles Almelo onder de aandacht. De gemeenschappelijke deler van deze activiteiten: opleiden en ontwikkelen.

Een belangrijke maatschappelijke partner van Heracles Almelo is ROC van Twente. Samen met de mbo-onderwijsinstelling biedt Heracles Almelo mbo-studenten verschillende kansen om zich toekomstgericht te oriënteren. Met verschillende mogelijkheden om stage te lopen bijvoorbeeld, maar ook met het aanbieden van praktijkopdrachten. Dat laatste gebeurt via het Collegeleerbedrijf M&Ooi Geregeld! van ROC van Twente. 

“Leren doe je van en met elkaar”, vertelt Virginie Klunder, projectleider van het Collegeleerbedrijf. “Mbo-studenten ontwikkelen zich in multidisciplinaire groepen, door samen te werken aan opdrachten vanuit het werkveld.” Heracles Almelo biedt meerdere van die praktijkopdrachten aan. De onderwerpen lopen uiteen, maar zijn altijd gebaseerd op actuele vraagstukken met een maatschappelijk karakter. 

Met dergelijke praktijkopdrachten stellen ROC van Twente en Heracles Almelo de studenten in staat zich te ontwikkelen op verschillende vlakken. Van organisatiesensitiviteit tot communicatieve- en interactieve vaardigheden. Naast de ontwikkeling van de verschillende zogenoemde life skills, zorgt de werkwijze binnen het Collegeleerbedrijf ook voor een betere doorstroom naar het hbo.

Komende zondag vormt de wedstrijd Heracles Almelo – RKC Waalwijk het slotstuk van de themaweek Opleiden en Ontwikkelen. Bij dit duel zijn verschillende betrokken partijen en personen te gast. Bovendien geldt voor kinderen in de leeftijd tot en met 12 jaar een speciaal actietarief van €5,-. Klik hier om kaarten te kopen voor dit duel.