Maandag 2 maart begon het tweede seizoen van de eDivisie. Daarin trad Heracles Almelo in de eerste speelronde op tegen AZ. In de tweede seizoenshelft zijn er twee belangrijke aspecten gewijzigd. De uitdoelpuntregel is afgeschaft én de top vier, in plaats van de top twee, plaatst zich rechtstreeks voor de eDivisie Finals.

De toss wees uit dat Bryan Hessing het tweede seizoen mocht beginnen voor Heracles Almelo. Na een waarschuwingsschot van Aristote in de eerste helft, was het in de tweede helft wel raak. Heracles Almelo verloor de eerste wedstrijd met 1-0. Lev Vinken kon de stand niet meer ombuigen, ondanks dat hij een grote kans kreeg op de gelijkmaker in de laatste minuut.

Einduitslag: Heracles Almelo 1-2 AZ
Bryan Hessing 0-1 Aristote Ndunu
Lev Vinken 1-1 Dani Visser

In de eerste speelronde waren er nog meer verrassende uitslagen. Ajax verloor o.a. van Vitesse en de kersverse landskampioen PEC Zwolle verloor van FC Groningen. In speelronde 2 staat PEC Zwolle op het programma.

Hieronder vind je de samenvating van de wedstrijd.