De reserves van Heracles Almelo hebben de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk in winst omgezet. Jeremy Cijntje tekende diep in de slotfase voor de enige treffer.

Heracles Almelo nam aanvankelijk het initiatief maar het creëren van kansen bleek uiterst moeilijk. Slecht uitverdedigen van de bezoekers bracht in de zestiende minuut een goede mogelijkheid voor Jeremy Cijntje. Het schot werd echter gepareerd door Mike Grim.

RKC Waalwijk werd gaandeweg steeds brutaler en Koen Bucker moest in de 34ste minuut voor het eerst in actie komen op een inzet van Said Bakkari. Drie minuten later moest de doelman opnieuw aan de bak. Deze keer op een afstandsschot van Ingo van Weert. De bezoekers kregen in de 39ste minuut nog een mogelijkheid. Het schot van Lennard Daneels ging voorlangs.

De tweede helft was aanvankelijk een voortzetting van het eerste bedrijf. Heracles Almelo werd na een kwartier spelen ineens gevaarlijk. Eerst mikte Jeremy Cijntje na een kort dribbel  voorlangs en een minuut later schoot Teun Bijleveld rakelings over. De vlam doofde daarna weer net zo snel als dat hij was gaan branden. RKC Waalwijk kreeg in de tachtigste minuut nog een kans. Het schot van Morad El Haddoutti ging rakelings over.

Beide ploegen leken op 0-0 af te stevenen maar Heracles Almelo sloeg in de 86ste minuut alsnog toe. Een vrije trap van Teun Bijleveld werd door Jeremy Cijntje afgerond.

Heracles Almelo 2 – RKC Waalwijk 2 1-0 (0-0)

86.Jeremy Cijntje 1-0

Gele kaart: Jeremy Cijntje

Opstelling:  Koen Brucker, Reuven Niemeijer, Jelle van Benthem (60.Mohamed Amissi), Dario van den Buijs, Giacomo Quagliata, Niels Leemhuis, Sebastian Jakubiak, Teun Bijleveld, Silvester van der Water, Adrian Szöke en Jeremy Cijntje.