Heracles Almelo heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Beide ploegen kwamen niet te scoren. De gastheren beëindigden het duel met tien man na een tweede gele kaart voor Shaquille Pinas.

Weinig kansen

De eerste helft leverde weinig mogelijkheden op. Mohammed Osman nam in de elfde minuut het Haagse doel onder vuur maar Luuk Koopmans stond goed opgesteld. ADO Den Haag deelde vervolgens twee speldenprikken uit. Een schot van Lex Immers in de 22ste minuut en een kopbal van Sam Stubbs in de 24ste minuut vormden geen probleem voor Janis Blaswich.

Heracles Almelo zou tot aan de rust nog twee uitstekende kansen krijgen. Cyriel Dessers werd na een klein half uur bediend door Alexander Merkel maar mikte in het zijnet. Jeff Hardeveld bracht vlak voor de rust Delano Burgzorg in stelling. Luuk Koopmans wist de schuiver van de linksbuiten te pareren.

Tweede helft laat op gang

Beide ploegen hadden ook na de rust aanvankelijk moeite met het creëren van kansen. Pas na ruim een kwartier kwam het duel tot leven. Eerst was Mats Knoester dichtbij een treffer toen hij een vrije trap van Mauro Junior niet wist binnen te werken. Janis Blaswich moest vervolgens bij de tegenaanval van ADO Den Haag in actie komen. De inzet van Omar Bogle werd knap op de doellijn gekeerd.

Janis Blaswich moest in de 69ste minuut opnieuw aan de slag. Crysencio Summerville had een goede individuele actie in huis en bracht Lex Immers in stelling. Diens schot werd door de goalie met de voet gepareerd. Heracles Almelo bleef ook zoeken naar een doelpunt. Silvester van der Water probeerde het in de 75ste minuut van afstand. Luuk Koopmans stond echter goed opgesteld.

De volgende kans was voor Mauro Junior. De kleine Braziliaan ging in de 81ste minuut een combinatie aan met Cyriel Dessers en mikte uiteindelijk rakelings naast. Beide ploegen gingen nog voor de winst maar uitgespeelde kansen leverde het niet meer op. ADO Den Haag moest de wedstrijd met tien man uitspelen na een tweede gele kaart voor Shaquille Pinas diep in de blessuretijd.