Heracles Almelo speelt morgen (zaterdag, aanvang 18.30 uur) in- en tegen Den Haag. Trainer Frank Wormuth kan niet beschikken over Navajo Bakboord, Robin Pröpper, Jesper Drost (allen knie), Joey Konings (enkel) en Dabney Dos Santos (spier). Tim Breukers is een twijfelgeval, de verdediger is ziek. Wormuth:

“We kijken of de koorts vanavond afneemt en hoe hij zich morgen voelt. Als het niet goed genoeg is, speelt Lucas Schoofs.”

“Onze laatste uitoverwinning was bij FC Twente”, herinnert Wormuth zich. “Waarom het zo lang duurt? Goede vraag. Over het algemeen heeft de ploeg die in eigen stadion speelt het meeste zelfvertrouwen. Dat hebben we zelf ook als we in Almelo aantreden. Als we uit spelen weten we wel dat we goed kunnen zijn, maar thuis zijn we beter. Dus moeten we hetzelfde brengen. Als we ons eerste doel van rechtstreekse handhaving willen halen is dat met 38 punten on the safe side. We zijn er dus nog niet, een Duitser heeft soms een riem én bretels nodig om zich veilig te voelen, haha. “

“De standaard situaties van ADO Den Haag zijn een wapen, dus we moeten niet teveel overtredingen te maken. Den Haag is een wedstrijd waar we resultaat moeten halen, minimaal een punt. We hebben nu een serie van vier duels tegen tegenstanders van hetzelfde niveau (ADO Den Haag, RKC Waalwijk, PEC Zwolle en Sparta Rotterdam red). Daarna spelen we vooral tegen teams uit de top zeven.”

ADO Den Haag – Heracles Almelo staat onder leiding van scheidsrechter Christiaan Bax.