Heracles Almelo heeft voor het derde achtereenvolgende seizoen in eigen huis van Ajax gewonnen. Cyriel Dessers tekende diep in de tweede helft voor het enige doelpunt.

Het eerste kwartier van de wedstrijd leverde geen kansen op. Balverlies van Orestis Kiomourtzoglou leidde in de achttiende minuut het eerste gevaar in. Ryan Gravenberch kon uithalen maar Kiomourtzoglou was tijdig terug om het schot voor de doellijn te stoppen. De eerste kans van Heracles Almelo volgde in de 23ste minuut. Cyriel Dessers kwam bijna oog in oog met André Onana. De doelman was nog net op tijd.

Het regent kansen

Het duel ontbrandde na een half uur volledig en de eerste drie kansen waren voor Ajax. Perr Schuurs schoot in de 32ste minuut over na een lange rush en twee minuten later wist Janis Blaswich een kopbal van Nicolas Tagliafico op de doellijn te keren. De doelman had in de 35ste minuut geen kans op een schot van Donny van de Beek maar de lat bracht redding.

Heracles Almelo leek te wankelen maar kreeg vervolgens zelf drie mogelijkheden. Een voorzet van Jeff Hardeveld werd in de 38ste minuut getoucheerd waardoor Cyriel Dessers net niet goed uitkwam om binnen te tikken. Mauro Junior mikte in de 39ste minuut naast en vier minuten later kreeg Cyriel Dessers zijn beste kans toen hij Daley Blind wist af te schudden. De spits mikte oog in oog met Onana voorlangs. Maximilian Rossmann tekende voor het laatste wapenfeit in de eerste helft maar dan voor de verkeerde goal. Janis Blaswich wist de gevaarlijke terugspeelbal in de slotminuut nog net over het doel te tikken.

Dessers!

Het eerste gevaar na de rust kwam voor rekening van Cyriel Dessers. De aanvaller nam het Amsterdamse doel onder vuur maar zag André Onana redden. De volgende kansen waren voor Ajax. Carel Eiting mikte in de 63ste minuut net naast en een minuut later dwong Dusan Tadic Janis Blaswich met een venijnig schot tot een fraaie redding.

Heracles Almelo kreeg vervolgens een aantal fraaie kansen. Delano Burgzorg wist in de 69ste minuut bijna André Onana in de korte hoek te verrassen en twee minuten later moest de doelman opnieuw in actie komen op een schot van Mauro Junior. Een lange bal van Janis Blaswich leidde uiteindelijk het doelpunt in. Cyriel Dessers werd bereikt. De spits draaide knap weg van zijn tegenstander en poeierde ongenadig raak.

Ajax probeerde nog het tij te keren en moest achterin ruimte weggeven. Heracles Almelo kreeg daardoor de beste kansen. Silvester van der Water dwong in de 88ste minuut André Onana tot een moeizame redding en in de blessuretijd mikte hij nog een keer voorlangs.