Heracles Almelo speelt zondag (aanvang 16.45 uur) thuis tegen Ajax. Trainer Frank Wormuth kan niet beschikken over Robin Pröpper (geblesseerd en geschorst), Navajo Bakboord, Jesper Drost (beiden knie), Dabney Dos Santos (spierblessure) en Joey Konings (enkel).

Wormuth had gisteravond uiteraard de wedstrijd van Ajax bij Getafe aanschouwd: “De bereidheid om te lopen, om kilometers af te leggen, was een voorbeeld voor ons. Dat was een ongelooflijke prestatie van Getafe. Maar veel andere zaken vond ik unfair en theatraal. Zo wil ik onze spelers niet zien, dat was geen voetbal.”

“Wedstrijden zoals die bij VVV-Venlo zitten erbij in een seizoen, alleen was het tijdstip ongelukkig gezien onze serie. We hebben, op de eerste twintig minuten na, niet echt slecht gespeeld. We hebben helaas geen doelpunten kunnen maken. We wisselen goede en slechte fasen in een wedstrijd af, terwijl we de volle negentig minuten een hoog niveau nodig hebben. Ajax is een klasse beter, dat weten we. Maar we hebben, na wedstrijden tegen Ajax, altijd een goede serie gehad. Daar hopen we nu weer op.”

Heracles Almelo – Ajax staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel.