Orestis Kiomourtzoglou (21) staat twee jaar langer onder contract bij Heracles Almelo. De Duits-Griekse middenvelder heeft zijn handtekening gezet onder een vernieuwde verbintenis tot juli 2023. In het contract is een optie opgenomen voor nog een seizoen.

Kiomourtzoglou: “Ik heb een hele goede stap gemaakt door hiernaartoe te komen. Ik kan hier doorgroeien en voel het vertrouwen vanuit de club. Het doet mij goed dat mijn spel en inzet gewaardeerd worden. Voor de komende weken ga ik er met het team alles aan doen punten te pakken voor de club en de fans.”

“Ik heb een hele goede stap gemaakt door hiernaartoe te komen”

Orestis Kiomourtzoglou

“Orestis heeft zich sinds zijn komst razendsnel ontwikkeld”, vertelt technisch manager Tim Gilissen. “Zowel binnen als buiten het veld is hij een belangrijke schakel in ons team geworden. We zijn blij dat hij ervoor kiest langer in Almelo te blijven. Dat is niet alleen goed voor zijn persoonlijke groei, ook voor het elftal en richting komend seizoen is dit een positief signaal.”

Kio kwam afgelopen zomer over van SpVgg Unterhaching, uitkomend op het derde niveau van Duitsland. Sindsdien speelde Kiomourtzoglou 24 officiële wedstrijden in het shirt van Heracles Almelo. Hij scoorde twee keer en gaf een assist. Zijn prestaties leverden hem een plek op in de selectie van Duitsland onder 21.

Donderdagavond om 18.10 uur in Heracles TV op FOX Sports 3 een interview met Kiomourtzoglou.