De reserves van Heracles Almelo hebben de thuiswedstrijd tegen Willem II met 3-1 gewonnen. Adrian Szöke (2x) en Jeremy Cijntje name de treffers voor hun rekening. Paul Gladon scoorde namens de gasten.

Heracles Almelo nam vanaf de eerste minuut het initiatief en zorgde voor de nodige dreiging. De beste mogelijkheid in de beginfase was voor Jeremy Cijntje die bijna kon profiteren van slecht uitverdedigen aan Tilburgse zijde. Michael Woud wist het schot echter te stoppen. Willem II had weinig in te brengen maar kreeg in de twintigste minuut toch een behoorlijke kans. De inzet van Paul Gladon werd echter door Michael Brouwer gekeerd.

De formatie van Peter Reekers zou bij de rust op een voorsprong van 2-0 staan. Het eerste doelpunt viel in de 27ste minuut. De mooie steekpass was van Niels Leemhuis en Jeremy Cijntje kon oog in oog met Michael Woud met een schuiver afronden. De tweede treffer viel in de 39ste minuut. Lucas Schoofs tekende voor de voorzet en Adrian Szöke knalde hard en droog binnen.

De eerste kans na de rust was voor Willem II. James McGarry kwam na bijna een uur spelen oog in oog met Michael Brouwer maar mikte slordig naast. Heracles Almelo deed het rustig aan maar had in de 69ste minuut op 3-0 moeten komen. Jeremy Cijntje kwam oog in oog met Michael Woud  en zag zijn inzet door de doelman gekeerd worden. De aanvaller kreeg in de tachtigste minuut een soortgelijke kans en zag Woud opnieuw pareren. Drie minuten later ging de bal op de stip. Adrian Szöke klaarde de klus zonder problemen.

Het laatste wapenfeit kwam van Willem II. Oud-Heraclied Paul Gladon mocht in de laatste minuut eveneens een penalty verzilveren.

Heracles Almelo 2 – Willem II 2 3-1 (2-0)

27.Jeremy Cijntje 1-0, 39.Adrian Szöke 2-0, 84.Adrian Szöke 3-0, 90.Paul Gladon 3-1

Gele kaart: Giacomo Quagliata

Opstelling: Michael Brouwer,  Lucas Schoofs, Maximilian Rossmann (81.Jelle van Benthem), Dario van den Buijs, Giacomo Quagliata, Sebastian Jakubiak, Niels Leemhuis (46.Reuven Niemeijer), Teun Bijleveld, Jeremy Cijntje, Adrian Szöke en Dabney Dos Santos (61.Mohamed Amissi).