In een volgepakt AFAS Live vond zaterdag 15 februari de eDivisie Finals plaats. Heracles Almelo streed samen met zeven andere Eredivisieclubs (ADO Den Haag, Ajax, FC Groningen, FC Utrecht, PEC Zwolle, PSV en Willem II) om het landskampioenschap in de eDivisie. De winnaar ontvangt naast de schaal en de eer ook nog een geldbedrag van 25.000 euro.

De weg naar de eDivisie Finals was intensief. Op 11 november begon de eDivisie in een compleet vernieuwde vorm aan een nieuw seizoen. Iedere club speelde tegen elkaar, waar uiteindelijk de nummer één en twee zich direct plaatsten voor de eDivisie Finals. Dit waren Ajax en Heracles Almelo. In de Playoffs plaatsten de overige zes Eredivisieclubs zich.

Ter introductie aan de eDivisie Finals werd #TeamZwartWit gelanceerd. Een team van spelers én fans. Een uitverkochte spelersbus vertrok om 13.30 uur van het Erve Asito naar AFAS Live. Met een #TeamZwartWit shirt aan, keken de fans de overige kwartfinale wedstrijden om in de stemming te komen. Onderweg kregen de fans een speciale #TeamZwartWit aanmoedigingsbord. Als één team ging #TeamZwartWit de strijd aan in de eDivisie Finals.

De eerste kwartfinale wedstrijd was tegen Willem II, de nummer 11 van de reguliere competitie. Bryan Hessing trapte af met een uitduel tegen Tim van Doleweerd. Twee goede vrienden van elkaar, maar op dat moment niet. Na een aantal kansen over en weer eindigde het duel in een 0-0. Lev Vinken moest het afmaken, en deed dat ook. Met een 1-0 overwinning op Sem van den Hoof plaatste Heracles Almelo zich voor de halve finale.

In de halve finale was PEC Zwolle de tegenstander. PEC Zwolle plaatste zich als nummer 14, via de Playoffs, voor de eDivisie Finals. De eerste wedstrijd werd verloren door Bryan Hessing met 1-0 van Jonas Ghebrehiwat. Helaas kon Lev Vinken het tij niet keren. Na een snelle 1-0 voorsprong kwam PEC Zwolle onder leiding van Tony Kok net voor rust terug op 1-1. Om deze reden moest Heracles Almelo met twee doelpunten winnen in verband met de uitdoelpunt regel. In de 65e minuut scoorde Lev Vinken nog de 2-1, maar het mocht niet meer baten. Op het einde scoorde PEC Zwolle nog de gelijkmaker waardoor zij de finale haalden.

PEC Zwolle kroonde zich uiteindelijk tot de winnaar van de eDivisie door Ajax in de finale twee keer op penalty’s te verslaan. Heracles Almelo eindigde op een 3e plaats omdat zij in de reguliere competitie een hogere eindklassering had dan FC Groningen.

eDivisie Seizoen II

Op 2 maart start eDivisie seizoen II. Elke maandag- en dinsdagavond is de eDivisie tussen 17.00 en 22.00 uur live te bekijken. Op 9 mei vinden de eDivisie Finals van seizoen II plaats, waar opnieuw 50.000,- euro aan prijzengeld verdeeld wordt.