Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo verloren. Danny Post tekende na ruim twintig minuten voor de enige treffer.

De thuisclub probeerde meteen het initiatief te nemen. Oussama Darfalou en Peter van Ooijen namen het Almelose doel onder vuur maar tot schade leidde dit niet. Heracles Almelo meldde zich na een kwartier voor de goal van Thorsten Kirschbaum. Het schot van Cyriel Dessers was echter geen probleem voor de doelman van VVV-Venlo. Hetzelfde gold even later voor een vrije trap van Mauro Junior.

Slecht uitverdedigen leidde na 21 minuten de 1-0 voor de thuisclub in. Danny Post werd in stelling gebracht en schoot van enige afstand raak. Heracles Almelo raakte vervolgens vanaf de aftrap in de knoei en ontsnapte aan de 2-0. Het schot van Oussama Darfalou scheerde uiteindelijk maar net over de kruising.

Heracles Almelo probeerde daarna meer grip op de wedstrijd te krijgen maar het duurde tot de 41ste minuut voordat er een serieuze mogelijkheid kwam. Het schot van Silvester van der Water ging echter net voorlangs. Cyriel Dessers probeerde enkele minuten later opnieuw maar Thorsten Kirschbaum stond goed opgesteld.

Het begin van de tweede helft leverde weinig op afgezien van een schot van Mohammed Osman dat naast ging. Frank Wormuth besloot na een uur in te grijpen. Jeremy Cijntje en Teun Bijleveld moesten de aanval van nieuwe impulsen voorzien. De eerste kans na de dubbele wissel was echter voor VVV-Venlo. Oussama Darfalou schoot in de 67ste minuut van dichtbij over.

Heracles Almelo kreeg de eerste serieuze kans in de tweede helft pas in de 78ste minuut. Mauro Junior schudde zijn tegenstander af en wist Cyriel Dessers aan te spelen. De spits mikte echter over. John Yeboah leek daarna namens VVV-Venlo een strafschop te krijgen maar scheidsrechter Oostrom draaide beslissing na overleg met de VAR weer terug. Mede dankzij deze raadpleging kwam er nog zes minuten blessuretijd. Het enige wapenfeit daarin was een schot van Cyriel Dessers.