Heracles Almelo speelt morgen (vrijdag, aanvang 20.00 uur) uit tegen VVV. Trainer Frank Wormuth kan in Venlo niet beschikken over Alexander Merkel (geschorst), Joey Konings (enkel), Jesper Drost en Navajo Bakboord (beiden knie). Orestis Kiomourtzoglou keert terug van een schorsing en neemt de plek van Merkel in. “Deze week hadden we wat fysieke problemen met Robin Pröpper en Tim Breukers. We moeten de reactie morgenochtend nog even afwachten, maar we denken dat ze kunnen spelen”, aldus Wormuth.

“Als we thuis zouden spelen tegen VVV was het een ‘must-win’, uit is dat toch lastiger. Een gelijkspel zou de afstand tussen ons gelijk houden. Het minimale doel is een punt, maar natuurlijk willen we graag winnen. De jongens zijn goed voorbereid op VVV, ze weten dat het zeker in Venlo een goede ploeg is. VVV heeft geen echte specialiteit, maar ze hebben van alles wat. Dat maakt ze onberekenbaar.”

“Het gaat om onze houding op het veld. En qua ranglijst kijken we stap voor stap. Eerst maar eens voldoende punten halen om er zeker in te blijven, daarna kunnen we verder kijken wat er mogelijk is. Zoals bekend hebben we de laatste tijd niet al teveel gewonnen, dus eerst maar eens naar het eerste doel kijken.”

VVV-Venlo – Heracles Almelo staat onder leiding van scheidsrechter Ingmar Oostrom.