Op woensdag 12 februari verschoof de derbytour van Heracles eSports van TVC ’28 naar v.v. Den Ham. In Den Ham wordt aanstaande zaterdag de beladen derby tussen v.v. Den Ham – Vroomshoopse Boys op het échte veld gespeeld. Maar wie was de baas op het virtuele veld?

Het toernooi bestond uit 25 deelnemers, 12 spelers van v.v. Den Ham en 13 spelers van Vroomshoopse Boys. In de groepsfase ging het er rustig aan toe. Er werden veel doelpunten gemaakt maar het échte juichen bleef (nog) uit. Vanaf de KO-fase kwam het juichen er wel bij, zeker toen er penalty’s genomen moesten worden tussen v.v. Den Ham – Vroomshoopse Boys. v.v. Den Ham kwam uiteindelijk als winnaar uit deze strijd en dat lieten zij blijken!

Bij de laatste acht zaten er vijf spelers van Vroomshoopse Boys en drie spelers van v.v. Den Ham. In de halve finale waren er alleen nog maar spelers over van Vroomshoopse Boys, dat betekende dat zij de derby al op haar naam hadden geschreven. Thom Veenhof werd vierde, door een ongelukkige tegendoelpunt in de laatste minuut.

Winnaars

Winnaar: Tigo Nieboer (FULL HD TV, IF-Card Cyriel Dessers)
2e plek: Sem Olsman (Gamind Headset, FUT-Card Janis Blaswich)
3e plek: Glenn Hendriksen (Twee kaarten voor een thuiswedstrijd van Heracles Almelo in de eBox, FUT-Card Mats Knoester)

Finale Field Of Talent

Op zondag 24 mei vindt de Field Of Talent Finale plaats op Erve Asito. De winnaar van de Derbytour plaatst zich hier automatisch voor. Om deze reden zien wij Tigo Nieboer terug bij de Finale van Field Of Talent!

Houd onze kanalen in de gaten voor de volgende Derbytour.