Heracles Almelo heeft een belangrijke zege geboekt op Fortuna Sittard: 2-0. Het verschil werd vooral gemaakt door een benutte strafschop van Cyriel Dessers en een gemiste penalty van Mark Diemers. Dessers nam ook de tweede Almelose treffer voor zijn rekening.

Voorsprong na stroef begin

De schorsing van Orestis Kiomourtzoglou maakte de weg vrij voor Mohammed Osman en ook nieuweling Delano Burgzorg mocht vanaf de aftrap beginnen. Silvester van der Water tekende in de vierde minuut voor het eerste wapenfeit maar mikte net over. De doelpoging kon niet verhullen dat Heracles Almelo een stroef begin kende. Mauro Junior en Alexander Merkel zagen snel geel en de formatie kroop in de negentiende minuut door het oog van de naald toen Mark Diemers een vrije trap van een meter of zestien op de lat krulde.

Heracles Almelo probeerde beter in de wedstrijd te komen en Delano Burgzorg nam in de 29ste minuut het Limburgse doel onder vuur. Het schot was echter geen probleem voor Alexei Koselev. Even later kreeg de wedstrijd echter een andere wending. Een overtreding van George Cox op Silvester van der Water werd door scheidsrechter Kuipers aanvankelijk niet als zodanig beoordeeld maar de VAR greep in. George Cox kreeg na bestudering van de beelden een rode kaart en de bal ging op de stip. Cyriel Dessers maakte vervolgens geen fout: 1-0.

Blaswich keert strafschop

De formatie van Frank Wormuth bleef moeite houden met Fortuna Sittard. Mats Knoester (in de handen van Koselev) en Mauro Junior (rakelings over) namen in de eerste minuten van de tweede helft het Limburgse doel onder vuur. De gasten bleven echter voor gevaar zorgen. Wessel Dammers kopte in de 53ste minuut net over en Janis Blaswich moest na een uur spelen in actie komen op een vrije trap van Tesfaldet Tekie. Twee minuten later kwam voor Fortuna Sittard de uitgelezen kans op de gelijkmaker toen Jeff Hardeveld in de zestien hands maakte. Mark Diemers meldde zich voor de strafschop maar Janis Blaswich wist de inzet onschadelijk te maken.

Opnieuw Dessers

Het was Cyriel Dessers die Heracles Almelo lucht wist te verschaffen. De spits scoorde in de zeventigste minuut uit de draai de 2-0 na een snel genomen vrije trap en tekende daarmee voor zijn veertiende doelpunt van het seizoen. Het verzet van Fortuna Sittard was gebroken en Alexei Koselev werd in de slotfase nog aan het werk gezet. De doelman keerde in de 82ste minuut een schot van Sebastian Jakubiak en drie minuten later plukte hij nog een kopbal van Mats Knoester uit de lucht. De zege, de eerste in 2020, kwam niet meer in gevaar.