Heracles Almelo speelt morgen (vrijdag, aanvang 20.00 uur) thuis tegen Fortuna Sittard. Trainer Frank Wormuth kan niet beschikken over Joey Konings (enkel), Navajo Bakboord en Jesper Drost (beiden knie). Orestis Kiomourtzoglou kreeg tegen Willem II zijn vijfde gele kaart en is geschorst. Mauro heeft weer meegetraind en kan dus spelen.

“Dit is een wedstrijd die we moeten winnen”, aldus Wormuth. “We moeten dezelfde prestatie leveren als in de afgelopen wedstrijden, dat is de basis. Hopelijk kunnen we meer kansen creëren en vaker op de helft van de tegenstander spelen. We hebben het zelfvertrouwen om te kunnen winnen. Fortuna Sittard heeft 23 punten en wij 26, als we geen succes hebben moeten we naar beneden kijken. Dat willen we vermijden, dit is dus a ‘must win match’. Fortuna speelt al het hele jaar met als doel lijfsbehoud, ze spelen elke week een finale om erin te blijven. Fortuna zal ons in hun gebied op de ranglijst willen trekken. We hebben ze goed geanalyseerd, maar het gaat om onze eigen prestatie. We spelen de laatste weken behoorlijk, maar we hebben ook wat pech. We moeten het geluk terug halen.”

Heracles Almelo – Fortuna Sittard staat onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers.