Dominique Scholten (31) wordt per 1 april Manager Academie van de Twente / Heracles Academie. Scholten was de laatste drie seizoenen werkzaam bij N.E.C. Nijmegen als manager van de jeugdopleiding en hoofd jeugdscouting.

FC Twente en Heracles Almelo hebben onlangs de intentie uitgesproken om vanaf het seizoen 2020-2021 op gelijkwaardige basis invulling te geven aan de gezamenlijke jeugdopleiding. De intentie van beide clubs is om voor 1 maart de samenwerking te tekenen.

“In aanloop naar de vernieuwde samenwerking met Heracles Almelo zijn we de puntjes op de i aan het zetten en parallel daar aan zijn we bezig om de organisatie neer te zetten voor het nieuwe seizoen”, vertelt Paul van der Kraan, Algemeen Directeur van FC Twente. “De aanstelling van Dominique is daarin de eerste stap.”

Rob Toussaint, Algemeen Directeur Heracles Almelo: “Dominique is een jonge, maar ook al ervaren voetbalman. Hij gaat vanaf 1 april aan de slag als Manager Academie, binnenkort verwachten we de aanstelling van de technisch manager van de jeugdopleiding bekend te kunnen maken.”

“Het is een enorm mooie kans en nieuwe stap om aan de slag te gaan bij deze twee grote Eredivisie clubs”, vertelt Dominique Scholten. “FC Twente en Heracles hebben mooie plannen en ik wil graag een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van hun jeugdopleiding, waarbij regionaal talent doorstroomt naar de 1e elftallen. Daarnaast willen we ook een verbindende rol vervullen in de regio. Niet alleen richting de amateurclubs, maar ook richting ondernemers en scholen in Twente.”

Over Dominique Scholten

Dominique Scholten, geboren in Nijmegen, kwam als voetballer uit in de jeugdopleiding van N.E.C en speelde vervolgens voor Top Oss, Achilles ’29 en SV Spakenburg. Tussen 2014 en 2016 was Scholten als Sportmarketeer werkzaam voor het NOC*NSF. In 2017 keerde Scholten terug in De Goffert om aan de slag te gaan in het management van de academie van de Nijmeegse club.

Dominique Scholten is per 1 april Manager Academie van de Twente / Heracles Academie. De laatste drie seizoenen was hij werkzaam bij N.E.C. Nijmegen als manager van de jeugdopleiding en hoofd jeugdscouting. Foto: Broer van den Boom.

Vertrek Eric Weghorst en Rob Boudrie

Na dit seizoen neemt de Voetbalacademie afscheid van Eric Weghorst (Manager Jeugd / Algemene Zaken) en Rob Boudrie (Manager Opleiding). Paul van der Kraan: “We hebben veel waardering voor de werkzaamheden die Eric en Rob hebben verricht voor de jeugdopleiding, werkzaamheden die zij vaak in lastige omstandigheden moesten vervullen. We wensen Eric en Rob veel succes in hun verdere carrière.”